Városlista
2020. október 27, kedd - Szabina

Hírek

2017. November 05. 16:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Újabb győzelmével már az ötödik helyen a Perutz FC

Újabb győzelmével már az ötödik helyen a Perutz FC

Vasárnap kora délután lépett pályára hazai környezetben a pápai csapat. A vendég felcsútiak szereztek vezetést, ám a Perutz a második játékrészben fordított és 3:1-es győzelmet aratott.

Marton Miklós hatodik helyen álló csapata azt a Puskás Akadémia II-t fogadta, mely egy ponttal és egy hellyel előzte meg a mieinket. A tabellán elfoglalt helyezések és a forma alapján tehát nem volt túlzás kijelenteni, hogy a Veszprém és az Érd után újabb rangadóra készültek a sárga-kékek. Skriba sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a hazaiak a Sánta - Domján, Kovács, Kozma, Böröczky - Nagy B., Somogyi, Baldauf, Németh L., Hanzl - Szabó Zs. összetételben sorakoztak fel az első félidőben.

A hazaiak kezdték jobban a meccset, a tízedik percben mindjárt Szabó Zsolt előtt adódott nagy ziccer, ám 11 méterről fölé lőtt a gólerős támadó. Újabb tíz minutumot kellett várni az első vendég lehetőségre, Hudák távoli szabadrúgása csapódott veszélyesen, végül Sánta a felső lécre tudta tolni a játékszert. Két perccel később Hanzl pontrúgása kerülte el egy méterrel a jobb kapufát. A félidő derekán Deutsch esett el a tizenhatoson belül, miután Kováccsal találkozott, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A véleményes tizenegyest Hudák lőtte a kapu jobb oldalába 0-1. Fél óra elteltével Szabó kapott kecsegtető helyzetben labdát a tizenegyes pont környékén, lövésébe azonban az utolsó pillanatban belevetődtek a vendég védők.

Fordulás után előbb egy Hudák, majd egy Németh próbálkozást jegyezhettünk fel, s bár mindkettőben több volt, az eredmény nem változott. A 61. percben aztán egy szemmel láthatóan begyakorolt figurából egyenlített a Pápa, Böröczky nagy bedobását Németh csúsztatta meg, Szabó pedig félfordulatból a kapu jobb sarkába lőtt 1-1. A 73. percben ijesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi, ugyanis egy felpattanó labdánál Radó lekönyökölte Böröczkyt, aki azonnal elveszítette az eszméletét, a közelben álló pápai játékosok rögtön jelezték, hogy jöjjön a segítség. Szerencsére a balhátvéd az ápolás után magához tért, mentővel kórházba szállították, és a legfrissebb információk szerint jobban van, mindenesetre egy jogos piros elmaradt. A 79. percben Hanzl bedobása került át a hosszúra, ahol a felpattanó labda Csilus kezét érintette, Leél-Őssy játékvezető ismét tizenegyest ítélt. A büntetőt Szabó Zsolt a jobbra vetődő Tóth mellett magabiztosan balra lőtte 2-1. A 86. percben Hanzl adta be a szögletet, melyet a kimozduló felcsúti kapus elől Császár csúsztatott meg, a tizenegyespontról pedig Nagy Bálint a bal felsőbe lőtt, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt. Perutz FC – Puskás Akadémia II. 3-1 (0-1) Gsz.: Szabó 2, Nagy ill. Hudák

Marton Miklós: Jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Nem kezdtük rosszul a meccset, aztán helyzet nélkül megszerezte a vezetést a Puskás, de mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy nincs semmi gond, a játékunk az jó, benne van a fordítás lehetősége. Így is lett, ellenfelünknek nem volt a második játékrészben sem helyzete. Dicséret illeti a fiúkat, amiért mentálisan erősek voltak, úgy gondolom, nem sok csapat tudott volna ilyen helyzetből felállni.

Perutz FC: Sánta - Domján, Kovács (Császár 69), Kozma, Böröczky (Farkas 76)- Nagy B., Somogyi, Baldauf (Jurik 46), Németh L., Hanzl - Szabó Zs.

Puskás Akadémia II.: Tóth – Csilus, Radó, Lipcsei, Deutsch – Erdei (Tamás 47), Madarász (Oliveira 77), Mim (Szabó 80), Kovács, Hudák – Péter További eredmények:
Andráshida – III. kerületi TVE 3-1
Csepel – Kaposvár 0-0
THSE-Szabadkikötő – Ajka 0-5
Veszprém – Érd 0-0
Csorna – Videoton II. 1-4
Dunaharaszti – Gyirmót II. 1-0
BKV Előre – Pénzügyőr SE 0-1

A bajnokság élmezőnye:
FC Ajka 27 pont
Kaposvár 26
Érd 26
Videoton II. 25
Perutz FC 22

Címkék: labdarúgás, NB3, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 13:01, hétfő | Helyi

A közeledő vonat elől húzták le az idős férfit a sínekről a pápai rendőrök

A pápai körzeti megbízottak gyors reagálásának köszönheti az idős férfi az életét.

2020. Október 26. 12:10, hétfő | Helyi

Tíz tanács a rendőrségtől, mindenszentek és halottak napja előtt

Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják majd meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

2020. Október 25. 21:08, vasárnap | Helyi

Koronavírus: 21 újabb fertőzött Pápán

Jelentős mértékben emelkedett az aktív esetszám városunkban. Sajnos a helyi számok igazodnak az országos tendeciához.

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.