Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2020. Április 16. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Továbbra is jelentős gondot okoz az illegális hulladéklerakás Pápán

Továbbra is jelentős gondot okoz az illegális hulladéklerakás Pápán

Sajnálatos módon továbbra is több olyan pont van a városban és annak környékén, amelyeket rendszeresen látogatnak az illegális hulladéklerakók, az önkormányzat pedig milliókat költ a kupacok eltüntetésére.

Olvasónktól kaptuk a cikkben szereplő fényképeket. Judit azt írja, rendszeresen fut és kerékpározik, gyakran útba ejti a Juhar utca folytatásában lévő területet. Elborzasztják azok a szemétkupacok, amelyek a területen újra meg újra megjelennek. Judit a segítségünket kérte, hogy hívjuk fel a figyelmet a problémára.

Megkerestük dr. Áldozó Tamás polgármestert az ügyben. A városvezető elmondta, a szóban forgó terület tulajdonosa nem az önkormányzat, állami tulajdonban van és a mezőgazdasági iskola kezeli. A polgármester azt javasolja, hogy az ilyen esetekben tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen az állampolgárok. Hozzátette, számára különösen fontos az illegális szemétlerakás elleni küzdelem, viszont nem könnyű hatékonyan fellépni az elkövetők ellen. Mint mondta, nem látja azt, hogy azok a hatóságok, amelyeknek dolga lenne az ügyben, különösebben intézkednének. Példaként említette az autók szétbontását, amely tudomása szerint hatósági engedélyhez kötött, mégis gyakori a városban. A fémhulladékként le nem adható alkatrészek pedig az említett kupacokon végzik.

A pápai önkormányzat egyébként évente mintegy 20 millió forintot költ az illegálisan lerakott szemét megfelelő helyre való szállítására és leadására.

Áldozó Tamás egy évvel ezelőtt kétszáz önkormányzattal együtt kezdeményezte a külföldről származó használt cikkek szigorú ellenőrzését, véleménye szerint ugyanis jelentős részben azok a tárgyak végzik a közterületeken és az erdő széleken, amelyeket a lomisok nem tudnak értékesíteni. Az ügyben azóta sem történt előrelépés, de a polgármester hangsúlyozta, hogy nem adja fel, ugyanis szerinte a megelőzéssel lehet hatékonyan fellépni az illegális szemétlerakókkal szemben.

Több, a fentihez hasonló gócpont van a városban és annak környékén, ilyen még a Külső-Várkert, a Hódoska major, Pálháza puszta, a Mező utca, vagy a Rigó lakótelep is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 13:13, kedd | Helyi

Közterületen rakták le a szemetet, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési eljárás indítottak egy helyi és egy tatabányai lakossal szemben.

2021. Március 02. 12:51, kedd | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett a férfi, a rendőrök eltiltották a vezetéstől

A Pápai Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban járt el a szabályszegő sofőr ellen.

2021. Március 02. 11:27, kedd | Helyi

Kicserélik a közlekedési jelzőlámpákat a Szent István út és a Török Bálint utca kereszteződésében

Figyelem, jelenleg nem működnek a jelzőlámpák, sárga jelzést sem adnak!

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.