Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 18. 09:27, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több mint 10 millió forint gyűlt össze Panna számára!

Több mint 10 millió forint gyűlt össze Panna számára!

Az összefogás ereje ezúttal is megmutatkozott! Minden korábbi várakozást felülmúló összeg, 10 millió 600 ezer forint gyűlt össze a szombati családi és sport napon Tapolcafőn, a genetikai betegségben szenvedő Panna számára.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a ritka genetikai betegségben szenvedő Szempfner-Patakvári Panna gyógyulásának elősegítése érdekében, kezelésének támogatására jótékonysági családi és sport napot tartottak Tapolcafőn. Bár tegnap még az összegyűlt összegről semmit nem lehetett tudni, de az már kijelenthető volt, nagyon sok embert megérintett Panna története, és a közösség ereje megmutatkozott, nagyon sokan vettek részt az egyébként színvonalasan összeállított programokon.

A jótékonysági nap főszervezőjétől, Panna keresztapjától megtudtuk, a szervezéssel járó minden költséget korábban már kifizettek, köszönhetően a támogatóknak, ezért a nap teljes bevételét Panna és családja számára tudják átadni. Szefit is meglepte az az összeg, ami végük összeállt, egészen pontosan 10.622.000 forint volt, amit a családnak át tudtak nyújtani.

Szempfner Szabolcs köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a szervezésben, jelenlétükkel, munkájukkal, vagy adományukkal támogatták ezt a csodát. Kiemelte a családját, feleségét, aki a legfőbb támasza volt a szervezésben, Pődör Róbertet, Józsa Attilát, Antal Tamást, illetve Major Károlyt és Kovács Lászlót, akik az anyagi támogatáson túl minden felmerülő probléma megoldásában segítettek. Szefi kiemelte a pápai önkormányzat segítségét is, amely az infrastruktúrát ingyenesen biztosította a rendezvényhez, illetve a fellépőket, programokat, szolgáltatásokat nyújtók egész sorát, továbbá a főzőverseny résztvevőit, Pődör László Jukyt, aki angyalaival rengeteget dolgozott a forróságban.

Panna mozgásszervi fejlesztését - többek között - robotterápiával és gyógytornával végzik. A költséges eljárások biztató eredménnyel haladnak, a befolyt összeg mindenképpen jó helyre kerül, és hosszú időre tudják finanszírozni belőle a kislány kezelését.

Aki kíváncsi Panna fejlődésére, az ITT megtalálja a közösségi oldalát.

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.