Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 15. 18:23, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy beteg kislányért fogtak össze az emberek Tapolcafőn!

Egy beteg kislányért fogtak össze az emberek Tapolcafőn!

Panna egy ritka genetikai betegségben szenved, keresztapukája, egy pápai vállalkozó és barátai jótékonysági napot szerveztek. Még ők maguk sem gondolták, hogy ilyen sokan állnak oda a jó ügy mellé.

Az eseményen készült képgalériánkat ITT találja!

Szempfner-Patakvári Panna egészséges, boldog kislány volt, aki szépen fejlődött, ám kétéves kora körül egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy kezd lemaradni kortársaitól, ezért a szülei szakemberhez fordultak. Kiderült, hogy Panna egy ritka genetikai betegséggel, NCL2-vel született. Az NCL2 egy olyan ritka genetikai betegség, mely egy enzim csökkent aktivitása következtében alakul ki. A sejtanyagcsere során keletkező „hulladék” emiatt lerakódik az agyban és a szemben, ezzel károsítva az idegsejteket, ami állapotromlást okoz. Betegségére létezik terápia, ám igen költséges eljárásokról van szó, melynek finanszírozására létrehoztak egy alapítványt, hogy azok, akik szeretnének segíteni, ezt meg tudják tenni.

A kislány keresztapukájának Pápán működik mobiltelefon szaküzlete, sokan Szefiként ismerik őt. Szempfner Szabolcstól megtudtuk, hogy először a baráti társaságában vetődött fel a gondolat, hogy szervezzenek meg együtt egy családi és sport napot Tapolcafőn, később aztán úgy adódott, hogy jótékonysági célt is szolgál a rendezvény. - Ezzel a programmal mindenki jól jár, nagyon sokan eljöhetnek ide szórakozni, jól érezni magukat, épül a közösség és még Panna fejlődését is tudjuk támogatni - mondta el Szabolcs, aki nagyon boldog, s egyúttal fáradt is volt, amikor riportot készítettünk vele.

Nagyon sok munkával járt ugyanis a szervezés, de szemlátomást megérte a fáradozás, rengetegen eljöttek, egy igazi összefogás valósult meg Tapolcafőn. Bár Szabolcsék először a településrészt kívánták megszólítani, ám ahogy szerveződött a rendezvény, egyre többen és többen csatlakoztak, így bővült az a kör, ahonnan a programok szervezői, vagy maga a közönség érkezett.

Szempfner Szabolcs köszönetet mondott mindazoknak, akik a segítéségére voltak a szervezésben, kiemelte a családját, feleségét, aki a legfőbb támasza volt a szervezésben, Pődör Róbertet, Józsa Attilát, Antal Tamást, illetve Major Károlyt és Kovács Lászlót, akik az anyagi támogatáson túl minden felmerülő probléma megoldásában segítettek. Szefi kiemelte a pápai önkormányzat segítségét is, amely az infrastruktúrát ingyenesen biztosította a rendezvényhez, illetve a fellépők, programokat, szolgáltatásokat nyújtók egész sorát, akik mind-mind odatették magukat ezért a jó ügyért.

A programok egészen vasárnap hajnalig tartanak, így még nem késő kilátogatni a tapolcafői focipályára! A programot ITT találja!

A rendezvényen több helyen és módon gyűjtöttek adományokat, melyeket a napokban fognak összesíteni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.