Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 15. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több konténernyi szemetet szállíttatott el az önkormányzat a Korvin 13-ból

Több konténernyi szemetet szállíttatott el az önkormányzat a Korvin 13-ból

Az épület sanyarú sorsáról már évekkel ezelőtt is írtunk, ismét megnéztük, mi a helyzet most a szebb napokat látott belvárosi épülettel.

2020-ban írtunk egy hosszabb cikket a Korvin utca 13. szám alatt álló önkormányzati ingatlanról, amely azóta is szégyenfoltja a pápai belvárosnak. Környékbeliek megannyi történetet mesélhetnének el, a hangoskodástól a szemetelésig, a lomis autók tekintetében azonban sikerült előrelépést elérni azóta. Új fejlemény viszont, hogy patkányokat is láttak az utcában, és felmerült a gyanúja annak, hogy a rágcsálók a szóban forgó ingatlan szemetes pincéjében fészkelnek. Lakossági bejelentést követően a Pápai Járási Hivatal - népegészségügyi feladatkörében - hatósági ellenőrzést végzett.

Megkeresésünkre a hatóság többet nem árult el, mivel mint írják, nem számítanak közérdekű adatnak az ellenőrzés részletei, ezért megkerestük Benecz Ritát az ügyben.

A Polgármesteri Hivatal szociális és közigazgatási osztályvezetője elmondta, hogy a Járási Hivatal az üggyel kapcsolatban csupán írásbeli nyilatkozatot kért az önkormányzattól arra vonatkozóan, hogy milyen módon védekezik a rágcsálók elszaporodása ellen, a nyilatkozattételi kötelezettségnek az önkormányzat eleget tett.

Megjegyezte továbbá, hogy éves munkaterv alapján 2023-ban 434 esetben végeztek az önkormányzati lakásokban helyszíni ellenőrzést, ebből 13 alkalommal a fent említett épületben, amelynek pincéjéből és udvarából - más önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz hasonlóan - elszállíttatták a több m3-nyi hulladékot és lezárták a pincét.
Megtudtuk tőle, hogy az épületben 8 bérlakás van, ebből 5 üres. Egy lakást határozott időre adtak bérbe, két lakás esetén lakáskiürítési perben jogerős bírósági ítéletben kötelezték a volt bérlőket a kiköltözésre, amelynek nem tettek eleget. A végrehajtási eljárást megindították, a moratóriumot követően a kilakoltatás megtörténik. 2024 második felére az ingatlan üres lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.