Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 30. 18:50, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Tiszteljük egymást, pápaiak – Grőber Attila meghirdette programját

Tiszteljük egymást, pápaiak – Grőber Attila meghirdette programját

Az ellenzék polgármesterjelölt-jelöltje a szennyvíziszap ügye mellett elárulta választási programjának első pontját is.

A politikus péntek délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, újra interpellációt nyújtott be a képviselő-testület ülésére, a szennyvíziszap ügye kapcsán. A beadványt az ügyrendi bizottság ezúttal sem vette napirendre, mondván az nem önkormányzati, hanem hatósági ügy. Grőber Attila azt mondta, tudomásul veszi ezt a döntést, ugyanakkor biztos abban, hogy a város polgármesterének voltak információi korábban is a szennyvíziszap ideszállításáról, melyről „elfelejtette tájékoztatni Pápa város lakosságát”.

Az ellenzéki polgármesterjelölt-jelölt korábbi műholdfelvételeket mutatott be a tapolcafői bányagödörről. Elmondta, hogy a 2012-es felvételeken az látszik, hogy a „bányagödör területén a természet szinte saját magát rehabilitálta”, helyenként teljesen zárt fás társulások láthatók. A felvételen víz is látható az egyik gödörben, ami Grőber Attila szerint kérdéseket vet fel. – A víz mennyiségéből lehet arra is következtetni, hogy a bányászat során megsérült az agyagréteg és alulról jött fel a víz és nem hullott csapadékról van szó. Én ezt nem tudom eldönteni, ezért mondom azt, hogy a mintavételek eredményeit ismernünk kellene – fogalmazott a politikus hozzátéve, a 2018-as állapoton már nem láthatók tavacskák, a fás társulás is visszaszorult, a gödrökben pedig már látszik a szennyvíz. Grőber Attila azt mondta, hogy a minimum elvárás szerint egy egységnyi szennyvíziszaphoz 1,3 egységnyi földet kellene keverni, kérdés, hogy ez megtörtént-e. – Azt állítom továbbra is, hogy a kérdésben részletesen tájékoztatni kell a lakosságot. Az önkormányzati választások után azonnal kezdeményezni fogom független szakértői bizottság vizsgálatát, illetve minden olyan vizsgálati eredményt, amely eddig ebben az ügyben született, azonnal nyilvánosságra hozok – fogalmazott.

A politikus hozzátette, a választási kampányuk nem a szennyvíziszapra épül. Bár folyamatosan nyomon követik, hogy történik-e beszállítás Tapolcafőre, de a kérdés végső vizsgálata az önkormányzati választások után fog megtörténni, a választásokig hátralévő testületi ülésre ezért nem fogja benyújtani újra az interpellációt.

A képviselő-testületi ülés vitájára utalva azt mondta, korábban is tartott attól, hogy a kampány során személyeskedések fognak történni. – Az ülésen az egyik képviselőtársam parkolóépítéssel kapcsolatos kérdését aljas felvetésnek nevezte a polgármester (részletek a cikkben). Az én egyik kérdésemre pedig türelmét vesztve válaszolt. Nem lehet úgy szeretni Pápát, hogy nem szeretjük egymást – tért át első választási programpontjának ismertetésére Grőber Attila. Azt mondta: meg kell tanulnunk tisztelni egymást, akkor is, ha fontos dolgokról mást gondolunk. Nehéz dolog az ellenfeleinket tisztelni, szeretném, ha ezt Pápán megtanulnánk. Ezennel meghirdetem a „Tiszteljük egymást, mi pápaiak” programot. Ehhez nem kell hitelt felvenni és nem kell rá 2035-ig sem várni. Ha a fejekben tisztaság lesz, akkor meg tudjuk majd változtatni Pápát is. Ennek szellemében Áldozó Tamás tegnapi sajtótájékoztatójára érdemben nem kívánok válaszolni, mivel az nem szólt másról, mint Grőber Attila elleni személyes támadásról. A pápaiak eldöntik, hogy egy másoknál mindig mindent jobban tudó, másokat becsmérlő és kioktató politikai stílust támogatnak, vagy az általam meghirdetett „Tiszteljük egymást, pápaiak” programot – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Grőber Attilától megtudtuk, a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat kedden fogják leadni a választási bizottságnak. Hozzátette, a gyűjtés során tapasztalt feléjük áradó bizalom őt is meglepte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.