Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.

- Több virágfelajánlást is kaptunk, hiszen a még áprilisban elültetett és kihelyezett növények egy része mostanra eltűnt. Érdekes, hogy az első hónapokban senkinek nem szúrták a szemét a virágok, a választás éjszakáján tűntek el az elsők. Nagyon elkeserítőnek tartjuk, hogy a tegnap elültetett virágok közül négyet az éjszaka folyamán már el is loptak, tövestől tépték ki őket. Sziszifuszi munka ez így, de természetesen nem adjuk fel. Ezúton is köszönjük az önzetlen felajánlást, és mindazoknak a kétkezi munkáját, akik az eddigi három akciónk során velünk dolgoztak - mondta el megkeresésünkre a kis csapat egyik tagja.

Hozzátette: a közlék megérdemelnék, hogy méltóképpen megbecsüljük őket. Elképesztő, hogy míg egyes külvárosi részek szinte minden négyzetméterét kamerák figyelik meg, addig a közlékben egyetlen egy sincs. A közvilágítás is hiányos, továbbá szemetes gyűjtőedényt sem találni a kis utcák környékén. Csodálkozunk, hogy rendszeresen tele vannak cigaretta csikkel? Miért vannak ezek a hangulatos közlék így elfeledve? Hiába írtunk hivatalos levelet több szervnek, köztük az önkormányzatnak, választ egyedül a Népegészségügyi Központtól kaptunk, ők ellenőrizték is a közlék közegészségügyi helyzetét, és valósnak találták a leírt panaszainkat. Reméljük, hogy a figyelemfelhívó akcióink segítenek abban, hogy a jellegzetes kis utcácskák valóban túristák által látogatott, rendezett jelképei lehessenek a városnak - mondta el a Pápai Polgárok képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.