Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

Szombaton délelőttre invitálták a Pápai Polgárok mindazokat, akik kétkezi munkával is dolgoznának a város szebbé tételén. Összeszedték a szemetet, elszállítottak többszáz kilogramm törmeléket, kihúzkodták a gazt, lemosták a burkolatot, végül virágtartókat és táblákat helyeztek el.

Első ilyen akciójuk helyszíne szimbolikus - árulták el. - A pápai közlékben megérint a történelem. Ezen kis utcácskák köveit többek között Petőfi Sándor is koptatta, mai állapotuk azonban arcpirító. Nem fogadjuk el azt az érvelést, hogy 40 évvel ezelőtt is sokan toalettnek használták a közléket, és akkor is szemetesek voltak azok. Változtatni kell ezen, és más városokhoz hasonlóan, méltóképpen vigyázni rájuk. Ez pedig ott kezdődik, hogy tisztán tartjuk azokat - tudtuk meg a civil szerveződés képviselőitől, akik Petőfi versek átiratával is fel kívánják hívni a városlakók figyelmét mindezen célokra.

Elsőként a Korvin és a Szent László utcák közötti kis utcácskát takarította ki a lelkes kis csapat, de terveik szerint folytatják a munkát a későbbiekben. Virágtartókat is kihelyeztek, bíznak abban, hogy a figyelemfelkeltő akcióval elérik, hogy mind a városvezetés, mind pedig a városlakók sokkal inkább megbecsülik majd ezeket a kis utcácskákat. Javasolják a kamerarendszer kibővítését ezekre a területekre, illetve a hatékonyabb közvilágítás mellett szemetes edények kihelyezésére is szükség lenne véleményük szerint. A falak rendbetétele után kreatív, művészi alkotások is díszíthetnék a közléket, de legfontosabb az lenne, ha rendszeresen tisztán tartanák azokat, mind a városlakók, mind pedig a városüzemeltetés. A Pápai Polgárok ígérik, folytatják, és megtesznek minden tőlük telhetőt ezen célokért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.