Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2019. Augusztus 11. 20:21, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szoros meccsen múlta felül megyei riválisát a Perutz

Szoros meccsen múlta felül megyei riválisát a Perutz

Az újonc Veszprém csapatát látta vendégül a Pápai Perutz FC az NB III nyugati csoportjának második fordulójában. A Pápa szoros meccsen múlta felül a megyei riválisát.

A pápai csapat számára nem is indulhatott volna jobban az idény, mint az újonc Balatonlelle idegenbeli három gólos legyőzésével. A Perutz vezetőedzője azonban óvatosságra intett a szintén újonc Veszprém elleni első hazai találkozót megelőzően, ugyanis véleménye szerint a megyeszékhely csapata komolyabb játékerőt képvisesel, mint a dél-balatoni gárda.

Ennek ellenére a szakvezető nem változtatott a lellei győztes tizenegyen és milyen jól tette, hiszen alig több mint negyed órával a kezdő síprszó elhangzását követően vezetést szerzett a hazai csapat, Dóczi fejese talát utat a vendégek kapujába, 1:0. A szünetig csendesen csordogált tovább a megyei rangadó, ám a második játékrészre rákapcsoltak a vendégek. A mezőnyfölény az 58. percre érett góllá, Vass szerezte meg az egyenlítő találatát.

A pápai csapat erejét mutatja, hogy az egyenlítés ellenére sem esett össze a csapat játéka, sőt, Szilágyi szépségdíjas találatával újra sikerült átvánni a vezetést. A vendégeknek már nem volt erejük újabb gólra, a pápaiak pedig remekül őrizték az eredményt, így két fordulót követően száz százalékos teljesítménnyel vezetik az NB III Nyugati csoportját.

Perutz FC - VLS Veszprém 2-1 (1-0) Gsz.: Dóczi, Szilágyi ill. Füleki

Lengyel Ferenc: A két meccs alatt szerzett hat ponttal elégedett vagyok, a ma látottak megdöbbentettek. Egész héten minden rendben volt, jó hangulatban, motiváltan dolgoztunk, készültünk a Veszprémből. Ehhez képest nem tudok választ adni arra, hogy mi történt a fiúkkal, a gól után eladtuk a labdákat, a párharcokat elveszítettük, lassan járattuk a labdát, a két éket sem találtuk meg. Mindezeknek egyenes következménye volt a bekapott gól, saját magunknak tettük nehézzé a meccset. Összességében talán egy hajszállal jobbak voltunk, de bízom benne, hogy többet így nem fogunk játszani.

Pető Tamás: Úgy gondolom, mi játszottuk a jobb focit, nekünk volt több lehetőségünk, mégis az ellenfél gazdagodott három ponttal. Saját magunknak köszönhetjük a vereséget, ilyen szinten ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk, a rögzített szituációkat sokat gyakoroljuk, a pápai játékos mégis egyedül maradt a szögletnél, a második bekapott gól pedig egyértelmű kapushiba volt. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapatommal, a fiatal játékosok megmutatták, hogy tudnak futballozni. Megyünk tovább, csináljuk, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munkának meglesz az eredménye és az ilyen meccseket a jövőben legalább egy ponttal le tudjuk hozni. (Pápa-ma.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 06:38, szombat | Helyi

7 újabb igazolt eset, már 66 az aktív esetek száma Pápán

Összesen 321 fő van jelenleg karanténban a városban.

2020. Október 23. 19:44, péntek | Helyi

Október 23. - Ma is össze kell fognunk a kultúránkat veszélyeztető támadással szemben

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke tartott emlékbeszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Pápán.

2020. Október 22. 09:35, csütörtök | Helyi

Újabb vadászrepülőgép emlékmű épülhet Pápa határában

Az új 83-as út bázisrepülőtéri lehajtójának körforgalmában kapna helyet egy MiG-23 emlékmű.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Helyi

Kitették a Perutz keretéből Császár Attilát

A Perutz FC – Nagykanizsa mérkőzést követően (1-2) Lengyel Ferenc döntése értelmében szakmai okok miatt határozatlan időre kikerült csapatunk keretéből Császár Attila.