Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

Mint ismeretes, Grőber Attila szocialista és Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselők július elején tartottak sajtótájékoztatón a Pápához tartozó településrészen és elmondták, hogy a volt téglagyár területére külföldről származó szennyvíziszapot szállítanak. Ezt a tényt a sajtótájékoztató után a gazdasági társaság tulajdonosa is elismerte hozzátéve, hogy törvényesen, minden jogszabálynak megfelelve végzik ezt a tevékenységet.

Grőber Attila és Süle Zsolt, önkormányzati képviselők több kérdést is feltettek az ügyben, melyekre "érdemi válasz azóta sem érkezett, sem a tulajdonosi körtől, sem Pápa város vezetőitől" - írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Hozzáteszik, azóta a megválaszolatlan kérdések száma tovább nőtt, "miközben az érintett körzet fideszes képviselője és Pápa város polgármestere szerint minden rendben van".

- Az üggyel kapcsolatban érzékelhetően nőtt a félelem és bizonytalanság Pápa város lakóinak körében is. Ezért ellenzéki képviselőként mindenképpen ezek tisztázását szeretnénk, hisz a Tapolcafőre érkező szállítmányok a mai napig nem álltak le, amit különösen aggasztónak találnak a helyiek. A kialakult helyzetre tekintettel, arra kérjük a kínai útjáról hazatérő polgármester urat, dr. Áldozó Tamást, hogy haladéktalanul hívjon össze az ügyben rendkívüli képviselőtestületi ülést. Erre a képviselőtestületi ülésre pedig hívják meg a szennyvíziszap tárolását végző gazdasági társaság képviselőjét, ahol lehetőség lesz az eddigi megfogalmazott kérdések megválaszolására. Természetesen várjuk az engedélyeket kiadó hatóságok képviselőit is - áll a Grőber Attila, Süle Zsolt és dr. Bányai Katalin képviselők által jegyzett közleményben.

"A szennyvíziszap tárolásával, kezelésével kapcsolatos kérdések tisztázása annál is inkább fontos, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt a tájékoztatást adta, hogy a jövőben nem adnak engedélyt az ehhez hasonló szennyvíziszap behozatalára. Ez egyértelműen jelzi, hogy a kormányzati köröket is zavarja a Magyarországra, így Pápára szállított szennyvíziszap. Pápa város vezetőinek pedig el kell dönteni, hogy az aggódó pápaiak vagy egy gazdasági társaság nyereségének az oldalán állnak.
A helyzet tisztázását nemcsak a pápai ellenzéki pártok támogatják kivétel nélkül, hanem a pápai lakosok is. Ugyanakkor konszenzus van az ellenzéki erők és a pápai emberek ezrei között abban is, hogy Pápa – Tapolcafőre egyetlen kamion szennyvíziszap sem érkezhet a jövőben" - zárul a sajtóközlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 15. 08:02, szombat | Helyi

A költségvetést tárgyalta a képviselőtestület

A képviselők a munkaértekezleten többek közt a város 2020-as költségvetéséről és kitüntető díjak adományozásáról is tárgyaltak.

2020. Február 13. 11:51, csütörtök | Helyi

30 méteres fenyőket döntött ki a szél a Külső-Várkertben

Korábban éles kritika érte az önkormányzatot és az erdészeti szakembereket a fakivágások miatt.

2020. Február 13. 08:23, csütörtök | Helyi

Biztonságos internet nap Pápán

A biztonságos internet naphoz kapcsolódóan tartottak előadásokat a pápai rendőrök.

2020. Február 12. 15:15, szerda | Helyi

Ittasan okozott balesetet Pápán, majd elhajtott

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 60 éves szerecsenyi sofőrrel szemben folytatott.