Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

Mint ismeretes, Grőber Attila szocialista és Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselők július elején tartottak sajtótájékoztatón a Pápához tartozó településrészen és elmondták, hogy a volt téglagyár területére külföldről származó szennyvíziszapot szállítanak. Ezt a tényt a sajtótájékoztató után a gazdasági társaság tulajdonosa is elismerte hozzátéve, hogy törvényesen, minden jogszabálynak megfelelve végzik ezt a tevékenységet.

Grőber Attila és Süle Zsolt, önkormányzati képviselők több kérdést is feltettek az ügyben, melyekre "érdemi válasz azóta sem érkezett, sem a tulajdonosi körtől, sem Pápa város vezetőitől" - írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Hozzáteszik, azóta a megválaszolatlan kérdések száma tovább nőtt, "miközben az érintett körzet fideszes képviselője és Pápa város polgármestere szerint minden rendben van".

- Az üggyel kapcsolatban érzékelhetően nőtt a félelem és bizonytalanság Pápa város lakóinak körében is. Ezért ellenzéki képviselőként mindenképpen ezek tisztázását szeretnénk, hisz a Tapolcafőre érkező szállítmányok a mai napig nem álltak le, amit különösen aggasztónak találnak a helyiek. A kialakult helyzetre tekintettel, arra kérjük a kínai útjáról hazatérő polgármester urat, dr. Áldozó Tamást, hogy haladéktalanul hívjon össze az ügyben rendkívüli képviselőtestületi ülést. Erre a képviselőtestületi ülésre pedig hívják meg a szennyvíziszap tárolását végző gazdasági társaság képviselőjét, ahol lehetőség lesz az eddigi megfogalmazott kérdések megválaszolására. Természetesen várjuk az engedélyeket kiadó hatóságok képviselőit is - áll a Grőber Attila, Süle Zsolt és dr. Bányai Katalin képviselők által jegyzett közleményben.

"A szennyvíziszap tárolásával, kezelésével kapcsolatos kérdések tisztázása annál is inkább fontos, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt a tájékoztatást adta, hogy a jövőben nem adnak engedélyt az ehhez hasonló szennyvíziszap behozatalára. Ez egyértelműen jelzi, hogy a kormányzati köröket is zavarja a Magyarországra, így Pápára szállított szennyvíziszap. Pápa város vezetőinek pedig el kell dönteni, hogy az aggódó pápaiak vagy egy gazdasági társaság nyereségének az oldalán állnak.
A helyzet tisztázását nemcsak a pápai ellenzéki pártok támogatják kivétel nélkül, hanem a pápai lakosok is. Ugyanakkor konszenzus van az ellenzéki erők és a pápai emberek ezrei között abban is, hogy Pápa – Tapolcafőre egyetlen kamion szennyvíziszap sem érkezhet a jövőben" - zárul a sajtóközlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.