Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Június 07. 11:43, vasárnap | PR

Szakállformázás házilag

Szakállformázás házilag

Az arcszőrzetek manapság reneszánszukat élik. Ennek hozománya a rengeteg új, profi szolgáltatást kínáló „Barber Shop”.

Nem lehetetlen azonban saját fürdőszobánkban is megfelelően ápolni és formázni szakállunkat, elég csak egy minőségi szakállvágót beszereznünk hozzá.

Az arcszőrzet fénykora

Az arcszőrzet fénykoraAz elmúlt évtizedekben kevéssé volt elterjedt az arcszőrzetek gondos ápolása, különféle stílusok szerinti formázása, vágása. A XXI. század azonban egy új fénykort hozott el ezen a területen, melyre komplett vállalkozások szakosodtak és alapultak. Akár a fővárosban, akár vidéken sétálva, lassan szinte lehetetlen, hogy ne fussunk bele legalább 1-2 Barber Shop-ba, vagyis olyan üzletbe, ahol arra szakosodott fodrászok/borbélyok várják az arcszőrzetüket profi kezekbe adó kuncsaftokat.

Ha azonban a saját kezünkbe szeretnénk venni borostánk és/vagy szakállunk ápolását, az otthonunkban is rendelkezésre állhat minden szükséges eszköz ennek végrehajtására. Innentől pedig leginkább a saját ügyességünkön és fantáziánkon múlik, hogy milyen fazont kölcsönzünk arcunknak. Dizájnos arcszőrzetünk kialakításának első lépése egy szakállvágó beszerzésével indul.

Szakállszobrászat házilag

A szakállápolást saját fürdőszobájukban kivitelezők számára manapság már számos különféle eszköz áll rendelkezésére. A férfiak számára nélkülözhetetlen borotva biztosan lapul a fiókban, de nagy valószínűséggel hajvágó, esetleg borostanyíró/elektromos borotva is előbukkan az esetek többségében. Ezek az alapvető szakállkarbantartási munkákra megfelelőek, ám ha szeretnénk lekövetni napjaink arcszőrzet trendjeit, mindenképpen szükségünk lesz egy külön erre szakosodott szakállvágóra.

A kínálat természetesen itt is hatalmas, mind funkciókban mind árban jelentősebb különbségek vannak. Érdemes tehát saját szükségleteinkhez igazítanunk döntésünket. Ennek kezdő momentuma eldöntenünk, hogy elegendő-e egy olyan szakállvágó, mely profi módon, a hozzá tartozó különböző fejtoldalékok segítségével bizonyos hosszúságúra vágja a szakállunkat, vagy pedig egyéb formázási igényeink is vannak. Utóbbi esetben szükségünk lesz a formázófejre, mellyel precíz vonalakat és éleket vághatunk szakállunkba.

Teljesítmény, kialakítás, élettartam

A szakáll trimmelése – annak hosszától függően – egy folyamatos időközönként végzendő feladat. Épp ezért az is fontos, hogy szakállvágónk pengéi kellőképpen éltartóak és időtállóak legyenek. Számos készülék rendelkezik önélező, minőségi acél pengékkel, melyek időtállósága utolérhetetlen.

Mivel a szakállvágó szakszerű használatához némi kézügyességre is szükségünk lehet, a kialakítás sem mindegy. Épp ezért a kellőképenn ergonomikus kialakítás is fontos lehet hosszútávon. Emellett pedig az akkumulátor működési ideje és megbízhatósága sem elhanyagolható. A li-ion akkumulátorokkar ellátott szakállvágók egyetlen töltéssel akár 100 perc használtra is képesek.

A fontosabb alaptulajdonságok mellett még egyéb szempontok is szóba kerülhetnek, mint pl. a vízálló készülékek, esetleg a komplett szettek, több vágófejjel, tokkal stb. Ami biztos, hogy a megfelelő szakállvágó használatával, otthonunkból is barber shop-ot varázsolhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 12:24, kedd | PR

Mennyire könnyű állást találni Békéscsabán?

A vírusválság miatt sokan veszítették el a munkájukat, és még a lecsengés után is nehéz a munkakeresés az egész országban. Körülnéztünk, mi a helyzet az állásokkal Békéscsabán és környékén.

2020. Július 07. 12:16, kedd | PR

Budapesti raktár tippek – hogyan válasszunk

Szerencsére kiadó raktár Budapest területén számtalan akad, azonban közelről sem mindegy, cégünk számára milyen áron, milyen infrastruktúrával és megközelítéssel választunk tárolót. Segítünk a keresésben!

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.