Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 05. 20:09, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Süle Zsolt: Nem sokat ér a hegyi utak felújítása

Süle Zsolt: Nem sokat ér a hegyi utak felújítása

A jobbikos önkormányzati képviselő több témát is érintett mai sajtótájékoztatóján.

Süle Zsolt a közelmúltban lezajlott hegyi utak felújítása kapcsán elmondta, véleménye szerint az új eljárásnak nevezett munkálatok sem fognak hosszabb távú megoldást jelenteni, néhány hét alatt újra ki fognak alakulni az úton a kátyúk. Mint mondta, hosszabb távú megoldást a teljes körű útfelújítások megkezdése jelentené a városban, az Öreg-, a Törzsök- és Kishegyben részeken pedig a főbb és gyűjtő utak szilárd burkolattal való ellátása, miközben a kisebb összekötő utakat évente kétszer kellene murvázni - mondta a politikus hozzátéve, a város szinte valamennyi útjára ráférne a javítás, ami annak az eredménye, hogy jópár éve csupán kátyúzásra futja az önkormányzati büdzséből, teljes felújításra nem.

A Szent István úti áteresz felújításának elhúzódása kapcsán Süle Zsolt úgy fogalmazott, hogy jogosak a pápaiakban megfogalmazódott kérdések, már csak azért is, mert nem ez az első eset Pápán, hogy jókora csúszás alakul ki egy-egy projektnél. - Az emberek kíváncsiak arra, hogy miért nem tartják a határidőt és végre mikor készülnek el végleg? Ugyanis nem csak az autósoknak okoz kisebb-nagyobb kellemetlenséget a projekt elhúzódása, hanem főleg azoknak a lakóknak, akiknek utcájába most elvezetik azt a hatalmas forgalmat, amit eddig a Szent István út bonyolított. Ezekben az utcákban megnőtt a környezetszennyezés, a zajterhelés és sokkal nagyobb lett a balesetveszély is. Sokan a házuk megrongálódásától is tartanak, ugyanis ezeket az utakat nem ilyen forgalomra tervezték - fogalmazott a képviselő hozzátéve, az önkormányzati ülésen is megfogalmazta ezeket a kérdéseket, de érdemi válaszokat nem kapott.

Pápa város képviselő-testületéneklegutóbbi ülésén egyhangúlag szavazták meg azokat az uniós pályázatokat, melyek által évtizedek óta húzódó fejlesztések valósulhatnak meg a városban. Süle Zsolt szerint nagy szükség van az uniós pénzre, hiszen az "elmúlt évtizedek hibás gazdaságpolitikája olyan helyzetbe hozta a pápai önkormányzatot, hogy önerejéből képtelen lenne ezek megvalósítására". Ugyanakkor a képviselő méltatlannak tartja, hogy az ülést vezető polgármester úr többször is kitért bizonyos kérdések elől, sőt több esetben a tárgytól és a napirendtől teljesen eltérve másról kezdett el beszélni, sugalmazva mások pejoratív voltát. - Ezek a nem kívánt közjátékok megmutatták, hogy a politikai élet azon szereplői akik több évtized fontos szerepet töltenek be a közéletben, azoknak ma már sokkal fontosabb a saját politikai haszonszerzésük, politikai ellenfeleik lejáratása, mint maga a város, mint a Pápán élő emberek sorsa. Mi a Jobbik részéről ebben nem fogunk részt venni, csak a város és a pápaiak érdekét tartjuk szem előtt - fogalmazott Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.