Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 24. 20:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Elhúzódnak a Szent István úti munkálatok

Elhúzódnak a Szent István úti munkálatok

Nem várt akadályba ütközött a kivitelező, ezért tovább fog tartani a Szent István úti áteresz újjáépítése, így még egy ideig kerülőúton kell közlekedniük a pápaiaknak.

Az esős időjárás ellenére jó ütemben haladt a Szent István úti áteresz újjáépítése. A munkálatok február elején kezdődtek meg, a kivitelezők azóta lefektették az új csapadékelvezető csöveket az út teljes szélességében, mintegy 25 méter hosszan, és elkészült az áteresz két végét lezáró fal is. A munkálatokat azonban egyelőre nem folytathatják, mert az előzetes felméréseknél instabilabbnak bizonyultak a régi áteresz téglafalai, így azt újra be kellett vizsgáltatni, hiszen a visszatöltött és helyreállított út rendkívüli forgalomnak és gépjárműterhelésnek van kitéve, az újjáépítés célja pedig éppen az, hogy újabb megsüllyedés ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát. A munkálatok kezdetekor statikus mérte fel a híd állapotát és ez alapján döntöttek a kétoldali kerítés megóvásának módjáról, azonban az út alatt lévő téglafalak stabilitása a vártnál gyengébbnek bizonyult, a bontás során kiderült, hogy alapozásuk nem megfelelő – tájékoztatott Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
-A kivitelező jelezte a problémát, mi pedig egy újabb vizsgálatot kértünk az immár kibontott szakaszon, a tervező pedig az út stabilitásának biztosítására más megoldást javasolt az eredetileg tervezetthez képest.

Czap Attila, aki a terveket készíti a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, mivel az alapozási síkok nagyon változóak és a földmunkák során a téglafal alatti talajszerkezet el is mozdult, úgy látja, nem lenne biztonságos a régi téglafal-szerkezet megtartása.
-A feltárást követő új tervek arról szólnak, hogy a régi téglafalat el kell bontani és helyükre vasbeton alapot és arra beton felmenő szerkezetet kell építeni az út biztonsága érdekében. Ez azonban már engedélyköteles beruházás, vagyis a hatósági eljárásokat végig kell járnunk – tájékoztatott a tervező.

Mint megtudtuk, az új tervek készülnek, a hatósági előegyeztetések már megtörténtek, az eljárás azonban így is eltart néhány hétig. A kivitelező addig nem folytathatja a munkát, a szükséges közműkiváltások azonban megtörténhetnek az engedélyek megérkezéséig. A Szent István úti áteresz újjáépítésének munkálatai így újra a tervezőasztalon folynak, a helyszíni építkezés pedig az új tervek és szükséges engedélyek birtokában folytatódik majd tovább.

A munkálatok kezdetekor március végére ígérték az út megnyitását. A nem várt fejlemények miatt azonban jóval hosszabb ideig lesz lezárva a Szent István út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.