Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 24. 07:23, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Sima hazai győzelem

Sima hazai győzelem

Hazai pályán négy góllal múlta felül a vendég várpalotaiakat a pápai Perutz Fc.

Volt miért visszavágnia a pápaiaknak, hiszen ősszel Várpalotán Venczel duplája is kevés volt a pontszerzéshez, 3-2-re ugyanis alulmaradt a Perutz. Három vereség után látogattak a palotaiak a Perutzba, Úrkút, Veszprém és Csetény ellen sem tudtak pontot szerezni, míg a pápaiak egy vereséget leszámítva jól menetelnek tavasszal. Egy helyen változtatott az Ugod ellen látott kezdőn a hazaiak mestere – Mészáros Dávid az előző fordulóban megkapta ötödik sárga kártyáját, így eltiltását töltötte - Marton Miklós a Simon – Németh M., Kovács, Erdősi, Györkös – Bolla, Iványi, Szabó Z., Nemes – Venczel, Nagy P. kezdőnek szavazott bizalmat. Tíz percet sem kellett várni az első hazai találatra, Venczel volt erőszakos Kutival szemben, aki miután megszerezte a labdát, húsz méterről a kint álló Hollósi feje felett a hálóba emelt 1-0. Három perccel később Nagy beadását Györkös durrantotta fölé. A 17. percben megduplázta előnyét a Pápa, Venczel forgatta át a jobb oldalra Iványinak a labdát, aki Nagy Péter elé emelt, a fiatal támadó pedig kapásból a kapus támaszkodó lába mellett a hálóba lőtt, ez volt az első gólja Perutz mezben 2-0. Húsz perccel később jött a harmadik hazai találat is, Kovács felívelését Venczel engedte el, amivel Nemes begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd a jobb sarokba lőtt 3-0. A félidő végén Bolla növelhette volna az előnyt, ám csúsztatása mellé ment. Fordulás után sokáig nem történt semmi, a 60. percben aztán Szabó távoli lövése Hollósi kapusról Nemes elé került, aki közelről fölé lőtte a játékszert. Négy minutum elteltével egy jobbról érkező labdát Venczel félfordulatból küldött kapura, ám pont a kapu közepén álló vendég portás lőtte telibe, majd egy kiugratás után kecsegtető helyzetből célzott pontatlanul. A 83. percben tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, Új Péter reklamálásért megkapta második sárga kártyáját, és mehetett zuhanyozni. A 4-0-s végeredmény a 89. percben Bolla távoli bombájával alakult ki. A Perutz FC a szakadó esőben lejátszott bajnokin megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Perutz FC – Várpalota 4-0 (3-0) Gsz.: Venczel, Nagy P., Nemes, Bolla

Marton Miklós: A győzelmünk nem forgott veszélyben egy pillanatig sem. Az első félidőben nagyon jó ütemben rúgtuk a gólokat, ami megzavarta az ellenfelet. A második játékrészben úgy éreztem, az eredmény tartására törekszenek a játékosok, ám így is voltak ziccereink. Ne legyünk telhetetlenek, ez egy jó eredmény, bízom a hasonlóan jó folytatásban.

Perutz FC: Simon – Németh M. (’83 Palkovics), Kovács, Erdősi, Györkös – Bolla, Iványi (’72 Horváth Á.), Szabó Z., Nemes (’79 Páli) – Venczel, Nagy P. (’62 Ughy)

Várpalota: Hollósi – Szekér, Szurok, Kuti, Papp – Borbély (’76 Mundi), Dudás, Új, Zsupek, Pass – Bogdán (’67 Végh)

A Perutz FC május 1-jén Gyulafirátótra utazik, majd május 7-én Dudart fogadja.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -