Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Október 05. 20:14, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Rangos elismerést kapott a Jánosik és Társai Kft.

Rangos elismerést kapott a Jánosik és Társai Kft.

A BORD Építész Stúdió elnyerte a rangos díjnak számító BIG SEE Tourism Awardot a TATK-Tokaj Aktív Turisztikai Központ projektért. A létesítmény kivitelezője a Jánosik és Társai Kft. volt.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy általuk épített projekt kapta a nemzetközi zsűri díját - mondta Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa.
Napjainkban a BIG SEE Awards ösztönzően hat az egyedülálló és eredeti kreatív megoldásokhoz az építészetben, a belsőépítészetben világszerte. Szigorú szempontok alapján bírálnak. Figyelembe veszik az innovációt, az intelligens tervezést és az eredetiséget, a környezeti érzékenységet és a fenntarthatóságot. Ugyancsak fontos mérce a kulturális és társadalmi tudatosság, a funkcionalitás és ergonómia és nem utolsó sorban az esztétikai és az érzelmi megjelenítés.

A Tokaj hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építették meg a most díjazott Turisztikai Attrakció épületét. Az 1 milliárdos beruházás kivitelezését nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el Jánosik és Társai Kft. A Csurgó-völgy elhagyatott bánya területén hatalmas, 100 szobás, ötcsillagos szállodát építettek, a Minaro Hotel Tokajt. Ehhez kapcsolódik az Aktív Turisztikai Központ épülete.

A Jánosik és Társai Kft., mint generál kivitelező több díjazott projektben is érdekelt volt, az elmúlt években. A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.
Egyik trófeájuk a Miskolci Egyetem kampuszán álló, az 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazásáért nyert Big See Award Építészeti kategóriájának nemzetközi díja.

Nem csak a Miskolci Egyetem új innovációs központjának kivitelezése lett díjazott. A minőséget mindenek elé helyező koncepció, meghozta eredményét a cég sikereiben. Korábban Építőipari Nívódíjat kaptak a kőbányai Rece-fice Óvoda és Manóvár felújításáért, ahol ugyancsak generálkivitelező volt a Jánosik Kft. A rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri. A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, az anyagok felhasználását és a kivitelezést is.

Megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum is. Az Architizer A+ Awards díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapított a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen. A jelöltek közül több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatta ki a legjobbakat. A galyatetői kilátó felújítását a Jánosik és Társai Kft. végezte.

A vállalat mindenkor szem előtt tartja a folyamatos megújulást, a fejlődést. Nyereségük nagy részét eszközeik korszerűsítésére, fejlesztésre fordítják. Így tudják alkalmazni a legújabb, legfejlettebb technológiákat, innovatív megoldásokat. Ez is sikerük titka az új építészeti eljárásokat követelő, komplex kivitelezést igénylő pályázatoknál – mondta Jánosik Lajos.

A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. építőipari üzletága, a cégi évi 15 milliárdos bevételéből több mint 30 százalékban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 10. 09:50, péntek | PR

A változékony időjárás sok autósnak okoz fejtörést

Az április meglehetősen szeszélyes volt, nyári meleget éppúgy lehetett tapasztalni, mint erőteljes lehűlést. Ez pedig sok autósnak okoz gondot, hiszen nem tudják, mire is készítsék fel járművüket.

2024. Május 08. 00:00, szerda | PR

A 2024. áprilisi teljes napfogyatkozás

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.