Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban ma délután tartották a tanévzáró ünnepélyt. A Himnusz hangjait követően Fleck Krisztina 10. A osztályos diák József Attila: Naphimnusz című versét szavalta, majd Mészáros Adrián 11. B osztályos tanuló Máté Péter: Most élsz című dalát énekelte. A rendezvény fénypontja az volt, amikor Áldozó Tamás polgármester a 12. C osztályos Piller Ádámot felnőtt pápai polgárrá fogadta, hiszen városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót. Idén Piller Ádámot érte ez a megtiszteltetés, hogy a két végzős egyikeként megkaphatta a város címerével díszített láncot. Mivel a városi ballagás a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ezért az évzáró ünnepélyen adták át ezen elismerést.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója által odaítélt jutalmat Kovács Ottó tűzoltó alezredes adta át a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért járó ajándéktárgyat, valamint az általános-és középiskolai tanulmányaik ideje alatt tanúsított kiemelkedő katasztrófavédelmi tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Csillag Levente és Nagy Benedek 12. B osztályos tanulóknak. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért ajándéktárgy jutalomban részesítette Iványi Kristóf 11. B osztályos tanulót és Sós Benjámin Sólyom 10. C osztályos diákot.

Az elismerések átadása után Bognár Anita, az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes szólt az egybegyűltekhez.
-Sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött. Sok szép versenyeredményünk született a tanév során, ezek közül a legkiemelkedőbb a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezés. Nagyon büszkék vagyunk minden tanulóra, aki sikeresen szerepelt a megmérettetéseken - tette hozzá az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes.
A gimnázium 382 tanulóval zárta a 2018/2019-es tanévet, ebből 100 végzős diákjuk volt. Az évzáró a Szózat hangjaival zárult.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.