Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban ma délután tartották a tanévzáró ünnepélyt. A Himnusz hangjait követően Fleck Krisztina 10. A osztályos diák József Attila: Naphimnusz című versét szavalta, majd Mészáros Adrián 11. B osztályos tanuló Máté Péter: Most élsz című dalát énekelte. A rendezvény fénypontja az volt, amikor Áldozó Tamás polgármester a 12. C osztályos Piller Ádámot felnőtt pápai polgárrá fogadta, hiszen városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót. Idén Piller Ádámot érte ez a megtiszteltetés, hogy a két végzős egyikeként megkaphatta a város címerével díszített láncot. Mivel a városi ballagás a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ezért az évzáró ünnepélyen adták át ezen elismerést.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója által odaítélt jutalmat Kovács Ottó tűzoltó alezredes adta át a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért járó ajándéktárgyat, valamint az általános-és középiskolai tanulmányaik ideje alatt tanúsított kiemelkedő katasztrófavédelmi tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Csillag Levente és Nagy Benedek 12. B osztályos tanulóknak. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért ajándéktárgy jutalomban részesítette Iványi Kristóf 11. B osztályos tanulót és Sós Benjámin Sólyom 10. C osztályos diákot.

Az elismerések átadása után Bognár Anita, az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes szólt az egybegyűltekhez.
-Sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött. Sok szép versenyeredményünk született a tanév során, ezek közül a legkiemelkedőbb a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezés. Nagyon büszkék vagyunk minden tanulóra, aki sikeresen szerepelt a megmérettetéseken - tette hozzá az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes.
A gimnázium 382 tanulóval zárta a 2018/2019-es tanévet, ebből 100 végzős diákjuk volt. Az évzáró a Szózat hangjaival zárult.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...