Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban ma délután tartották a tanévzáró ünnepélyt. A Himnusz hangjait követően Fleck Krisztina 10. A osztályos diák József Attila: Naphimnusz című versét szavalta, majd Mészáros Adrián 11. B osztályos tanuló Máté Péter: Most élsz című dalát énekelte. A rendezvény fénypontja az volt, amikor Áldozó Tamás polgármester a 12. C osztályos Piller Ádámot felnőtt pápai polgárrá fogadta, hiszen városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót. Idén Piller Ádámot érte ez a megtiszteltetés, hogy a két végzős egyikeként megkaphatta a város címerével díszített láncot. Mivel a városi ballagás a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ezért az évzáró ünnepélyen adták át ezen elismerést.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója által odaítélt jutalmat Kovács Ottó tűzoltó alezredes adta át a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért járó ajándéktárgyat, valamint az általános-és középiskolai tanulmányaik ideje alatt tanúsított kiemelkedő katasztrófavédelmi tevékenysége elismeréseként emlékplakettet adományozott Csillag Levente és Nagy Benedek 12. B osztályos tanulóknak. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezésért ajándéktárgy jutalomban részesítette Iványi Kristóf 11. B osztályos tanulót és Sós Benjámin Sólyom 10. C osztályos diákot.

Az elismerések átadása után Bognár Anita, az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes szólt az egybegyűltekhez.
-Sikeres tanévet tudhatunk magunk mögött. Sok szép versenyeredményünk született a tanév során, ezek közül a legkiemelkedőbb a 2019. évi országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen elért III. helyezés. Nagyon büszkék vagyunk minden tanulóra, aki sikeresen szerepelt a megmérettetéseken - tette hozzá az intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes.
A gimnázium 382 tanulóval zárta a 2018/2019-es tanévet, ebből 100 végzős diákjuk volt. Az évzáró a Szózat hangjaival zárult.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.

2019. Szeptember 20. 08:00, péntek | Helyi

Gurmai Zita Pápán: Vissza kell foglalni hazánkat a Fidesztől

Csütörtökön délben tartott utcafórumot a pápai Kossuth utcán az ellenzéki összefogás, melynek vendége Gurmai Zita országgyűlési képviselő, MSZP-s frakcióvezető-helyettes volt.