Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 30. 17:57, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), papa-ma.hu

Perutz: Megvan az első hazai győzelem!

Perutz: Megvan az első hazai győzelem!

Az NB III nyugati csoportjában a legutóbbi négy fordulóban 9 pontot gyűjtött a pápai csapat. Milyen kár, hogy az azt megelőző négyben egyet sem.

A bajnokság 13. helyén tanyázó pápai alakulat (két győzelem, öt vereség) találkozott a tabella 10. helyén álló BKV Előre csapatával, mely hét mérkőzésen tíz pontot szerzett. A hetedik fordulóban négy gólt is lőttek a Csornának, míg egyet sem kaptak. Ezzel szemben a pápai csapat híján van a góllövésnek, eddigi mindkét győzelme egy gólos siker volt. Érdekesség, hogy mind a hat pontját a fővárosban gyűjtötte be a Pápa, most azonban hazai pályán kellett bizonyítani budapesti gárda ellen.

A Sánta - Farkas, Nagy, Kozma, Böröczky - Somogyi, Németh, Hanzl, Szabó, Baldauf - Jurik tizenegy harcos játékának és Szabó Zsolt első félidőben szerzett találatának köszönhetően megszerezte első hazai győzelmét a Perutz.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai gárda, már a második percben Nacsának kellett nyújtózkodnia Hanzl lövésénél. A 9. percben aztán góllá érett az addigi pápai fölény, Somogyi labdáját Szabó Zsolt mellel tette maga elé, majd kilőtte a bal felsőt 1-0. A folytatásban kapkodóvá vált a mieink játéka, a vendégek vették át a kezdeményezést, ám helyzetig nem sikerült jutniuk, a védelem jól teljesített. A 25. percben Marton Miklósnak sérülés miatt változtatnia kellett, Németh kért cserét, aki a térdét fájlalta. Három perccel később Sántának akadt dolga, a pápai kapus Németh bólintását ütötte ki bravúrral, majd rövid ápolásra szorult, miután Balogh fejberúgta. A 40. percben az addigi legnagyobb BKV helyzet maradt ki, Miklósvári passzát Birtalan pöccintette el a kimozduló Sánta mellett, szerencsére Kozma visszaért és az üresen tátongó kapu torkából visszakanalazta a mezőnybe a labdát. A félidő hajrájában ismét a fehér mezesek veszélyeztettek, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Csepregi kapáslövését öklözte ki a hazai portás.

A második játékrész elején kis híján kettőre növelte előnyét a Perutz, ám egy szöglet után Jurikot billentették ki az egyensúlyából, így nem tudott lőni, majd Böröczky került a földre, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Húsz perccel később a meccs talán legnagyobb helyzete maradt ki, Hanzl beadását Szabó fejelte rá, ám a bal sarokba tartó labdát a jobbra mozduló Nacsa lábfejjel még hárítani tudta. A folytatásban is nagy szívvel és elszántsággal küzdött a pápai gárda, mely a négy perces hosszabbításban meleg pillanatokat élt át: a 93. percben Csanálosi beadását előbb Lanczkor bólintotta a keresztlécre, a kipattanónál Csepregi találta el a kapufát, az újabb kipattanónál pedig Miklósvári fejelte a bal kapufára a játékszert, igaz ekkor már a mérkőzés egyik legjobbja, Sánta is akció közelben volt. A hátralévő időben nem változott az állás, a Perutz FC nagyot küzdve, kis szerencsével, de megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.

Marton Miklós: Nagyon nehéz meccsen vagyunk, túl, de a lényeg, hogy nyertünk, és végre láttam a csapatban a tüzet. Csak magunkat okolhatjuk, hogy az utolsó másodpercig hajtanunk kellett, ugyanis jó párszor eldönthettünk volna a meccset. Többször három a kettőben, négy a háromban vihettük a labdát az ellenfél kapujára, de rendre rossz megoldásokat választottunk. A végén talán visszakaptunk abból, amit korábban elvettek tőlünk, végre nem befelé, hanem kifelé pattant a labda. Összességében megérdemelt a sikerünk, mert többet tettünk a győzelemért.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.