Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 19. 16:18, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Perutz: Kötelező győzelem helyett fájó vereség

Perutz: Kötelező győzelem helyett fájó vereség

A hetek óta remek formában játszó pápai csapat a bajnokság utolsó előtti helyén tanyázó Gyirmót II-t fogadta.

A Perutz az utóbbi nyolc bajnoki mékőzéséből hetet megnyert, ezzel szemben a gyirmótiak a múlt heti Csorna elleni győzelmet megelőzően 11 meccsen nem tudták begyűjteni a három pontot, (kilenc vereség, két döntetlen), így nem csoda, hogy a legkevesebb gólt lőtték (10) és a második legtöbbet (34) kapták az eddig lejátszott összecsapások során. Országos egyesnek kiáltották ki a mérkőzést, viszont Marton Miklós óvatosságra intett mindenkit, mondván egy csapatot sem szabad lebecsülni és a kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek.

Böröczky Bálint sérülés, Hanzl Máté sárga lapjai miatt nem állhatott a pápai mester rendelkezésére, aki a Sánta - Kozma, Császár, Domján, Farkas - Somogyi, Jurik, Nagy B., Baldauf, Németh - Szabó kezdőt küldte pályára. Egy Németh megpattanó szabadrúgástól és egy Vörösbaranyi csúsztatástól eltekintve semmi nem történt az első 40 percben, mezőnyben folyt a játék, a fegyelmezetten visszazáró gyirmóti falon nem találta a rést a pápai alakulat. A 40. percben aztán Szabó Zsoltot buktatta a tizenhatoson belül a vendégek kapusa, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, Rusák kapus azonban eltalálta az oldalt és a bal sarokból kiszedte a játékszert, szögletre mentett. A sarokrúgás után Németh elé került a labda, aki az ötösön üresen álló Császár fejére varázsolta a labdát, a védő pedig a bal sarokba bólintott 1-0.

Szünet után nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra: hét perc játék után egy balról élesen érkező beadás elment Sánta kapuja előtt, a hosszún viszont Horváth Dávid érkezett, aki egy igazítás után kilőtte a kapu jobb oldalát 1-1. Két perc sem telt el, és jött az újabb vendég gól, Dávid beadását Csongrádi bólintotta a bal alsóba 1-2. Mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat, mégis megint a vendégek örülhettek, a 77. percben ugyanis Csongrádi szögletét a csereként pályára lépő Kovács Zsolt fejelte a hálóba 1-3. Szinte a középkezdésből szépítettek a mieink, Németh László 40 méteres szabadrúgása talált utat a kapuba 2-3. A hátralévő időben az eredmény nem változott, az egyenlítésre nem volt újabb lehetőség. Összességében elmondhatjuk, hogy a Perutz ma nem játszott jól, győzelmet nem érdemelt, de egy pontra rászolgált volna.

Perutz FC - Gyirmót FC Győr II. 2-3 (1-0) Gsz.: Császár, Németh ill. Horváth, Csongrádi, Kovács

Marton Miklós: Elkerülhető gólokat kaptunk, sajnos nem úgy pörögtünk a meccsen, ahogy kellett volna - nyilatkozta a lefújás után Marton Miklós, akit reklamálásért a hajrában a lelátóra küldött a játékvezető. - Jobban kellett volna figyelnünk a pontrúgásoknál és a beíveléseknél, a második félidő elejei kihagyás aztán megpecsételte a sorsunkat. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket és pont hazai pályán nem jött ki a lépés. Jövő héten igyekszünk javítani.

Perutz FC: Sánta - Kozma, Császár, Domján, Farkas (Koncsag 80) - Somogyi, Jurik, Nagy B., Baldauf (Skriba 58), Németh (Szép 86) - Szabó

Gyirmót FC Győr II.: Rusák - Nagy B., Tiba, Lázár, Széles - Horváth (Kovács Zs. 64), Tóth L., Gál (Kovács Galavics 72), Csongrádi, Dávid (Fekete 85) - Vörösbaranyi

További eredmények a fordulóból:
Andráshida - Csepel 2-1
Csorna - Pénzügyőr 4-2
THSE-Szabadkikötő - Kaposvár 1-7
Érd - Videoton II. 1-0
Dunaharaszti - FC Ajka 1-1
BKV Előre - III. ker. TVE 1-1
Veszprém - Puskás Akadémia 0-3

A tabella élmezőnye:
1. Kaposvár 32 pont
2. Érd 32
3. Ajka 31
4. Perutz 25
5. Videoton II. 25

A szezon egy előrehozott tavaszi fordulóval ér véget, a Pénzügyőr elleni meccset november 25-én 13 órától rendezik a Perutz stadionban.

Címkék: labdarúgás, NB3, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő