Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2019. November 03. 16:44, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Perutz: Két gólos vereség hazai pályán

Perutz: Két gólos vereség hazai pályán

A Magyar Kupában elszenvedett szoros vereség után újabb nehéz mérkőzés várt a pápai csapatra, hiszen az a Nagykanizsa látogatott a Perutz Stadionba vasárnap, amelyik mindössze két ponttal gyűjtött eddig kevesebbet a Pápánál.

Perutz FC - Nagykanizsa FC 0-2 (0-0) Gsz.: Hampuk, Vittman

Bár a bajnoki mérkőzéseken nem szerepel túl jól a Perutz mostanában, hazai pályán pedig a szezon elejétől kezdve nem megy jól Lengyel Ferenc tanítványainak, szerdán az NB II-es Vasas ellen mutatott játék és küzdeni tudás reménykeltőnek mutatkozott. A fél kettőkor kezdődő találkozót jól is kezdték a hazaiak. Bár a nagykanizsai kapu csak ritkán volt veszélyben, de a mezőnyben szépen járt a labda. A 8. percben egy hosszú indítás után Szabó Zsolt került helyzetbe, de kissé kisorlódva főlé lőtt. A következő lehetőségig a félidő közepéig kellett várni, Böröczky szabadrúgását Borsi tolta fölé. A játékrész végén kétszer is a tizenhatos előteréből rúghattak szabadrúgást a hazaiak: előbb a vendégek védőjének kezéről pattant le a labda, amelynek nyomán a 16 méterről megítélt szabadrúgás szinén a sorfalban kötött ki.

A fordulást követően többet próbálkoztak a vendégek, majd az 54. percben be is találta. Egy jó csel után Hampuk ellen szabálytalankodott Böröczky a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt a sértett be is lőtte, 0:1.

A folytatásban derekasan küzdöttek a hazaiak, de igazán nagy helyzetbe nem tudtak kerülni, sőt a 82. minutumban a vendégek lőttek újabb gólt. Egy szöglet után Vittman fejelt közelről a pápai kapuba és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Lengyel Ferenc: Az első félidőt irányítottuk, az történt, amit mi akartunk, stabilan, jól játszottunk. A második játékrészben jött egy hiba, ami miatt hátrányba kerültünk. Sajnálom,hogy idén már nem először egy jogos tizenegyestől megfosztottak minket, néhány perccel később a második gól után eldőlt a meccs. Most is csak azt tudom mondani, mint korábban, sajnos nincs meg az a fajta minőség a csapatban, amivel le tudunk győzni egy ilyen defenzíven futballozó alakulatot (Nyilatkozat forrása: Pápa-ma.hu)

Íme a vezetőedző által reklamált eset:

A teljes mérkőzés is megtekinthető, köszönhetően a Zala Sport-nak!

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

2020. Február 21. 15:03, péntek | Helyi

Régészeti próbafeltárásokat végeznek a Fő téri házak udvarain

A leendő parkolóépítés miatt szükségesek a próbafeltárások.

2020. Február 21. 14:46, péntek | Helyi

103 km/óra - Pápán mérték a legerősebb széllökést az országban

Hidegfront vonul át az országon, amelyet erős széllökések kísérnek.

2020. Február 21. 14:44, péntek | Helyi

Ittasan vezetett, lezárták a nyomozást

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves marcaltői férfival szemben folytatott.