Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. December 01. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Veszprémben lépett pályára a Perutz FC, idei utolsó tétmérkőzésén.

Bár a pápaiak szezonbeli játékat gyakran illették kritikával a szurkokók, a csapat eredményességével azonban nem lehetnek elégedetlenek. A bennmaradást célul kitűző Perutz a 4. helyről várhatta a 2019-es év utolsó tétmérkőzését, amelyet egyébként a tavaszi idényből hozott előre a szövetség.

A szezon végére egyre jobb formát mutató pápaiak trénere, Lengyel Ferenc nem volt könnyű helyzetben a szomszédvári rangadót megelőzően, ugyanis két alapemberére, Császár Attilára és Hanzl Mátéra sem számíthatott eltiltás miatt.

A Veszprém az NB III-as pontvadászat közénymezőnyében helyezkedik el, az utóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerzett, az Érd és a Sárvár mellett kikapott az utolsó helyezett Balatonlelle együttesétől is.

A vasárnap kora délutáni találkozót a hazaiak kezdték jobban, Kilitó Róbert révén már a 12. percben betaláltak a Perutz kapujába.

A 26. percben növelhette volna előnyét a VLS, Kiliti bal oldali beadását azonban Venczel két méterről melléfejelte - írja a Veol.hu.

A 43. percben jegyezhettük fel az első komolyabb pápai gólszerzési lehetőséget: Szabó Zsolt egy alapvonalról visszatett labdát lőtt százszázalékos helyzetben fölé.

A térfélcserét követően fokozatosan átvette az irányítást a Perutz, s az 53. percben megszületett az egyenlítő találat. Bal oldali pápai akció végén a beadást menteni igyekvő Gulyás a saját kapujába lőtte a labdát, öngól, 1-1.

A 81. percben ismét Szabó Zsolt került helyzetbe, azonban nagy erejű lökete pontatlan volt.

Mindkét csapat nyílt sisakos harcot folytatott, itt is, ott is adódtak még lehetőségek, de a VLS sokkal többször jutott el riválisa kapujáig, azonban az adódó ziccerekkel nem tudott élni. A hajrában aztán Böröczky Bálint lábában volt a pápai győzelmet jelentő gól, azonban a pápai játékos az oldalhálót találta el.

Pető Tamás: – Egyáltalán nem vagyok elégedett az egy ponttal. Nem tudom, mit kell még tennünk ahhoz, hogy végre a szerencse is mellénk álljon. Szerintem az első félidőben sokkal jobban játszottunk, eldönthettük volna a három pont sorsát, s bár a szünet után akadt egy tizenöt perces periódus, amikor a Pápa dominált, ezután megint a mi akaratunk érvényesült. Meg kell tanulnunk az ilyen összecsapásokat lehozni 1-0-ra. Összességében élvezetes, végsőkig kiélezett meccs volt, a mutatott mentalitás mindkét oldalon példaértékű volt.

Lengyel Ferenc: – Ellentétes félidőket láttunk, az első játékrészben a veszprémiek domináltak, többet volt náluk a labda, mi pedig sokat bizonytalankodtunk. A szünetben átszerveztem a csapatot, ami jól sült el, és feljavult a játékunk. Az egyenlítés után benne volt a meccsben a győzelem is, meg is voltak a lehetőségeink, melyek sajnos kimaradtak, de összességében reális a döntetlen.

A 4. helyről várhatja a tavaszi folytatást a Perutz!

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.