Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2019. December 01. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Veszprémben lépett pályára a Perutz FC, idei utolsó tétmérkőzésén.

Bár a pápaiak szezonbeli játékat gyakran illették kritikával a szurkokók, a csapat eredményességével azonban nem lehetnek elégedetlenek. A bennmaradást célul kitűző Perutz a 4. helyről várhatta a 2019-es év utolsó tétmérkőzését, amelyet egyébként a tavaszi idényből hozott előre a szövetség.

A szezon végére egyre jobb formát mutató pápaiak trénere, Lengyel Ferenc nem volt könnyű helyzetben a szomszédvári rangadót megelőzően, ugyanis két alapemberére, Császár Attilára és Hanzl Mátéra sem számíthatott eltiltás miatt.

A Veszprém az NB III-as pontvadászat közénymezőnyében helyezkedik el, az utóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerzett, az Érd és a Sárvár mellett kikapott az utolsó helyezett Balatonlelle együttesétől is.

A vasárnap kora délutáni találkozót a hazaiak kezdték jobban, Kilitó Róbert révén már a 12. percben betaláltak a Perutz kapujába.

A 26. percben növelhette volna előnyét a VLS, Kiliti bal oldali beadását azonban Venczel két méterről melléfejelte - írja a Veol.hu.

A 43. percben jegyezhettük fel az első komolyabb pápai gólszerzési lehetőséget: Szabó Zsolt egy alapvonalról visszatett labdát lőtt százszázalékos helyzetben fölé.

A térfélcserét követően fokozatosan átvette az irányítást a Perutz, s az 53. percben megszületett az egyenlítő találat. Bal oldali pápai akció végén a beadást menteni igyekvő Gulyás a saját kapujába lőtte a labdát, öngól, 1-1.

A 81. percben ismét Szabó Zsolt került helyzetbe, azonban nagy erejű lökete pontatlan volt.

Mindkét csapat nyílt sisakos harcot folytatott, itt is, ott is adódtak még lehetőségek, de a VLS sokkal többször jutott el riválisa kapujáig, azonban az adódó ziccerekkel nem tudott élni. A hajrában aztán Böröczky Bálint lábában volt a pápai győzelmet jelentő gól, azonban a pápai játékos az oldalhálót találta el.

Pető Tamás: – Egyáltalán nem vagyok elégedett az egy ponttal. Nem tudom, mit kell még tennünk ahhoz, hogy végre a szerencse is mellénk álljon. Szerintem az első félidőben sokkal jobban játszottunk, eldönthettük volna a három pont sorsát, s bár a szünet után akadt egy tizenöt perces periódus, amikor a Pápa dominált, ezután megint a mi akaratunk érvényesült. Meg kell tanulnunk az ilyen összecsapásokat lehozni 1-0-ra. Összességében élvezetes, végsőkig kiélezett meccs volt, a mutatott mentalitás mindkét oldalon példaértékű volt.

Lengyel Ferenc: – Ellentétes félidőket láttunk, az első játékrészben a veszprémiek domináltak, többet volt náluk a labda, mi pedig sokat bizonytalankodtunk. A szünetben átszerveztem a csapatot, ami jól sült el, és feljavult a játékunk. Az egyenlítés után benne volt a meccsben a győzelem is, meg is voltak a lehetőségeink, melyek sajnos kimaradtak, de összességében reális a döntetlen.

A 4. helyről várhatja a tavaszi folytatást a Perutz!

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.

2019. December 06. 12:05, péntek | Helyi

Letépte a ruhákról az áruvédelmi eszközt

Egy pápai áruház alkalmazottja értesítette a rendőrséget 2019. december 4-én délelőtt, hogy bolti tolvajt tartóztattak fel.