Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 01. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Perutz: Döntetlen a megyei rangadón

Veszprémben lépett pályára a Perutz FC, idei utolsó tétmérkőzésén.

Bár a pápaiak szezonbeli játékat gyakran illették kritikával a szurkokók, a csapat eredményességével azonban nem lehetnek elégedetlenek. A bennmaradást célul kitűző Perutz a 4. helyről várhatta a 2019-es év utolsó tétmérkőzését, amelyet egyébként a tavaszi idényből hozott előre a szövetség.

A szezon végére egyre jobb formát mutató pápaiak trénere, Lengyel Ferenc nem volt könnyű helyzetben a szomszédvári rangadót megelőzően, ugyanis két alapemberére, Császár Attilára és Hanzl Mátéra sem számíthatott eltiltás miatt.

A Veszprém az NB III-as pontvadászat közénymezőnyében helyezkedik el, az utóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerzett, az Érd és a Sárvár mellett kikapott az utolsó helyezett Balatonlelle együttesétől is.

A vasárnap kora délutáni találkozót a hazaiak kezdték jobban, Kilitó Róbert révén már a 12. percben betaláltak a Perutz kapujába.

A 26. percben növelhette volna előnyét a VLS, Kiliti bal oldali beadását azonban Venczel két méterről melléfejelte - írja a Veol.hu.

A 43. percben jegyezhettük fel az első komolyabb pápai gólszerzési lehetőséget: Szabó Zsolt egy alapvonalról visszatett labdát lőtt százszázalékos helyzetben fölé.

A térfélcserét követően fokozatosan átvette az irányítást a Perutz, s az 53. percben megszületett az egyenlítő találat. Bal oldali pápai akció végén a beadást menteni igyekvő Gulyás a saját kapujába lőtte a labdát, öngól, 1-1.

A 81. percben ismét Szabó Zsolt került helyzetbe, azonban nagy erejű lökete pontatlan volt.

Mindkét csapat nyílt sisakos harcot folytatott, itt is, ott is adódtak még lehetőségek, de a VLS sokkal többször jutott el riválisa kapujáig, azonban az adódó ziccerekkel nem tudott élni. A hajrában aztán Böröczky Bálint lábában volt a pápai győzelmet jelentő gól, azonban a pápai játékos az oldalhálót találta el.

Pető Tamás: – Egyáltalán nem vagyok elégedett az egy ponttal. Nem tudom, mit kell még tennünk ahhoz, hogy végre a szerencse is mellénk álljon. Szerintem az első félidőben sokkal jobban játszottunk, eldönthettük volna a három pont sorsát, s bár a szünet után akadt egy tizenöt perces periódus, amikor a Pápa dominált, ezután megint a mi akaratunk érvényesült. Meg kell tanulnunk az ilyen összecsapásokat lehozni 1-0-ra. Összességében élvezetes, végsőkig kiélezett meccs volt, a mutatott mentalitás mindkét oldalon példaértékű volt.

Lengyel Ferenc: – Ellentétes félidőket láttunk, az első játékrészben a veszprémiek domináltak, többet volt náluk a labda, mi pedig sokat bizonytalankodtunk. A szünetben átszerveztem a csapatot, ami jól sült el, és feljavult a játékunk. Az egyenlítés után benne volt a meccsben a győzelem is, meg is voltak a lehetőségeink, melyek sajnos kimaradtak, de összességében reális a döntetlen.

A 4. helyről várhatja a tavaszi folytatást a Perutz!

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék