Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Április 14. 19:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Perutz: Az új seprű jobban sepert

Perutz: Az új seprű jobban sepert

Nagyot küzdött és kétgólos hátrányból állt fel hazai pályán a pápai csapat, mely első tétmeccsét játszotta az új szakmai stáb irányításával.

Perutz FC - Nagykanizsa 2-2 (0-2) Gsz.: Tóth, Jurik ill. Lőrincz, Kovács
Perutz FC: Sánta - Nagy T., Dóczi, Tiba, Bohner - Baldauf, Hanzl, Jurik (Mogyorósi 92.), Ivancsics (Szilágyi 67.), Vallejos (Benecz 88.) - Tóth, vezetőedző: Lengyel Ferenc.
Nagykanizsa: Horváth M. - Horváth D., Gerencsér, Szabó B., Pál - Horváth B., Kovács, Kretz (Vittmann 80.), Hetesi (Ekker 67.), Béli (Bagó 77.) - Lőrincz, vezetőedző: Barna László.

Rozmán László lemondását követően a hét elején nevezték ki Lengyel Ferencet és Igor Nicsenkot a Perutz irányítására, akiknek nem volt könnyű dolguk, hogy megállítsák a csapat mélyrepülését.

Az edzőpáros a Sánta, Nagy, Dóczi, Tiba, Bohner - Baldauf, Hanzl, Jurik Ivancsics, Vallejos – Tóth kezdőtizenegyed küldte pályára. Motiváltan és jól kezdte a mérkőzést a Pápa, amely Vallejos révén kis híján meg is szerezte a vezetést a 13. percben, ám a felső lécről kifelé pattant a labda.
Hiába a jó kezdés, hamar jött a hidegzuhany, a 21., majd a 26. percben is betaláltak a vendégek előbb Lőrincz, majd Kovács találatával.
A hirtelen bekapott két gól nem hatott bénítólag a hazaiakra, a félidő hátralévő részében több gólhelyzetet is kialakítottak és a hálóba is betaláltak a pápaiak, ám les helyzet miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető.

A második félidőben is támadásban maradt a Perutz, a szépítéshez az 59. percig kellett várni, Vallejos passzát Tóth lőtte be a Nagykanizsa kapujába.
Természetesen a gól meghozta a pápaiak étvágyát, majd a nyomás újabb góllá is érett. A 77. percben tizenegyeshez jutott a Perutz, melyet Jurik értékesített.

A fennmaradó szűk negyed órában Sántának kellett egy nagy bravúrt bemutatnia, illetve villant egy piros lap is, a nagykanizsai Kovács Györgyöt küldte zuhanyozni a bíró. Újabb gól viszont már nem született a mérkőzésen, így kétgólos hátrányból felállva egy pontot szerzett a nagyot küzdő Perutz. Ha az eredményt tekintve nem is, a mutatott játékot látva mégis elmondható, az új seprű jobban sepert!

Lengyel Ferenc: Többségében nagyszerű egyéni teljesítményeket láttam, de akiknek ma nem ment annyira a játék, azok is igyekeztek mindent megtenni. Úgy gondolom, végig nyomás alatt tartottuk a Nagykanizsát, nagy fegyverténynek tartom, hogy kétgólos hátrányból pontot tudtunk szerezni, ehhez kellett a kapusunk és minden játékosunk. Úgy látom, a játékosok jól viselték az edzőváltást, jó hangulat volt egész héten, a ma látottakból sokat fogunk meríteni jövő hétre (Pápa-ma.hu).

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 18:24, kedd | Helyi

Biztonságos a kerékpárom akció Pápán

A pápai rendőrök egy helyi üzem dolgozóinak kerékpárjait ellenőrizték és regisztrálták.

2019. Június 25. 07:31, kedd | Helyi

Két körözött személyt is előállítottak a pápai rendőrök egy nap alatt

A pápai rendőrök mindkét férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették őket.

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

2019. Június 22. 11:15, szombat | Helyi

Azt képzelte, ő Vasember, ezért ugrott ki a kisfiú az erkélyről

A négy éves kisfiút mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a lábát kellett megoperálni. Édesanyja írta le, hogyan történt a baleset.