Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 22. 15:03, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ungár Péter Pápán: Az LMP az egyetlen zöld alternatíva

Ungár Péter Pápán: Az LMP az egyetlen zöld alternatíva

Az LMP szerint az európai parlamenti választás tétje az, hogy európa zöld lesz-e, vagy sem.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a pápai Fő téren tartott sajtótájékoztatót a vasárnapi európai parlamenti választások kampányának hajrájában. A politikus a klímaváltozás kapcsán úgy fogalmazott, hogy az már itt van a nyakunkon, berúgta az ajtót és ez az utolsó európai parlamenti ciklus, amikor még a klímaváltozás elleni küzdelem hatékony lehet. Szerinte a mindennapi emberek szintjén is érzékelhető már a klímaváltozás hatása, mind a zöldség- és gyümölcsárakban, mind pedig az extrém időjárási körülményekben. - Oly mértékben változtatjuk meg a természeti környezetünket, hogy az a gyermekeink és unokáink életére hatalmas hatással lesz. Az LMP ezért azt mondja, hogy akinek fontos az, hogy a zöld értékek képviselve legyenek az európai parlamentben, szavazzon Vágó Gáborra és az LMP listájára. Az LMP az egyetlen zöld alternatíva, amely a klímaváltozással szembeni valódi küzdelmet jelenti Magyarországon - fogalmazott a képviselő.

Azon kérdésünkre, hogy az LMP programja a környezetvédelmen kívül milyen témákkal foglalkozik még, Ungár Péter elmondta, alapvetően az az állításuk, hogy "a klímaváltozás a legmeghatározóbb kérdés a következő időszakban Európában". A politikus hozzátette, a minimális céljuk, hogy egy képviselőjük bejusson az EP-be, de az optimális az lenne, ha két LMP-s képviselő dolgozhatna Brüsszelben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 07:33, vasárnap | Helyi

Remek volt a hangulat a Margaret Island koncertjén

A fiatal zenekar először járt városunkban. Videónk és képeink a szombat esti koncertről:

2019. Június 16. 07:12, vasárnap | Helyi

95 éves lenne Huszár János helytörténész

95 esztendős lenne Pápa város néhai ikonikus alakja, a jeles pápai pedagógus és helytörténész: Huszár János.

2019. Június 15. 11:50, szombat | Helyi

Rengeteg a rendőr Mezőlak környékén

Emberi testrészt talált egy autós tegnap késő délután Mezőlak közelében. A rendőrség keresőkutyákkal, nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy átvizsgálja a környéket.

2019. Június 15. 08:08, szombat | Helyi

Emberi testrészt talált egy autós Mezőlak közelében

Olvasónk tájékoztatása szerint pénteken késő délután egyik ismerőse kerékcsere közben egy emberi lábat talált az árokban, Mezőlak közelében.