Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2014. Július 25. 20:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a tablókiállítás

Megnyílt a tablókiállítás

Holnaptól egy helyen lesz megtekinthető a Pápán fellelhető összes középiskolai tabló a Városi Sportcsarnokban.

A ma késődélutáni megnyitón a város középiskoláinak egykori és jelenlegi igazgatói előtt Unger Tamás alpolgármester két alapvetésre fűzte fel beszédét. - Egyrész Pápa városa idén ünnepli 800 éves jubileumát, másrészt Pápa iskolaváros. Ennek a két alapvetésnek a mai nap talán az egyik legfontosabb metszetét láthatjuk. Pápa város életében az iskolák nagyon fontos szerepet töltöttek be, és töltenek be napjainban is. A mai naptól kiállított csaknem 800 tablón, mintegy 20-22000 tanuló és jópár ezer tanár képe tekinthető meg.

A kiállítástGruber Marianna nyitotta meg. A Türr István Gimnázium nyugalmazott igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden egyes tablónak saját története van. - Minden tabló hirdeti a diákok egymáshoz való kötődését, s az elhatározást: bár most itt az elválás, de újra találkoznak, hiszen összetartoznak. Most, a polgármester úr ötlete nyomán ez az összetartozás városi szinten teljesedik ki. Úgy gondolom, hogy ezen a kiállításon órákat el lehet tölteni. Sétálni a tablók közötti utcácskákon, megtalálva egy-egy ismerős arcot, elgondolkodva a régi történeteken - hangzott el a nyitóbeszédben.

Az egyedülálló kiállítás egy teljes hónapon át, augusztus 25-ig várja a látogatókat. Hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig lehet megtekinteni a tablókat, a belőpődíj 500 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 14:53, csütörtök | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

2020. Április 02. 11:08, csütörtök | Helyi

Pénztárcát lopott az ivócimborájától

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves férfi ügyében folytatott.

2020. Április 01. 19:19, szerda | Helyi

Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.