Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2014. Július 25. 20:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megnyílt a tablókiállítás

Megnyílt a tablókiállítás

Holnaptól egy helyen lesz megtekinthető a Pápán fellelhető összes középiskolai tabló a Városi Sportcsarnokban.

A ma késődélutáni megnyitón a város középiskoláinak egykori és jelenlegi igazgatói előtt Unger Tamás alpolgármester két alapvetésre fűzte fel beszédét. - Egyrész Pápa városa idén ünnepli 800 éves jubileumát, másrészt Pápa iskolaváros. Ennek a két alapvetésnek a mai nap talán az egyik legfontosabb metszetét láthatjuk. Pápa város életében az iskolák nagyon fontos szerepet töltöttek be, és töltenek be napjainban is. A mai naptól kiállított csaknem 800 tablón, mintegy 20-22000 tanuló és jópár ezer tanár képe tekinthető meg.

A kiállítástGruber Marianna nyitotta meg. A Türr István Gimnázium nyugalmazott igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden egyes tablónak saját története van. - Minden tabló hirdeti a diákok egymáshoz való kötődését, s az elhatározást: bár most itt az elválás, de újra találkoznak, hiszen összetartoznak. Most, a polgármester úr ötlete nyomán ez az összetartozás városi szinten teljesedik ki. Úgy gondolom, hogy ezen a kiállításon órákat el lehet tölteni. Sétálni a tablók közötti utcácskákon, megtalálva egy-egy ismerős arcot, elgondolkodva a régi történeteken - hangzott el a nyitóbeszédben.

Az egyedülálló kiállítás egy teljes hónapon át, augusztus 25-ig várja a látogatókat. Hétfő kivételével minden nap 10-18 óráig lehet megtekinteni a tablókat, a belőpődíj 500 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 15:03, hétfő | Helyi

Kánikula - Fontos kéréseket intézett a lakossághoz a Pápai Vízmű!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek.

2022. Június 27. 14:54, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok a kábítószer ellenes világnap alkalmából

Óvatosságra intik a szórakozó fiatalokat a pápai rendőrök.

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.