Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2020. Január 24. 16:39, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven

Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven

A Pápán működő nemzetközi iskola növendékei rendhagyó iskolarendőr foglalkozáson vehettek részt a helyi rendőrkapitányság szervezésében.

A nemzetközi intézmény – amely öt éve csatlakozott Az iskola rendőre elnevezésű programhoz – sok mindenben különbözik a Pápai járás többi iskolájától. Az ide járó óvodás- és iskoláskorú gyermekek valamennyien külföldiek, és angolul kommunikálnak a nevelőikkel. A Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója három korcsoportban tartotta meg a növendékeknek a közlekedésbiztonsági programot 2020. január 21-23. között. A foglalkozások angol nyelven zajlottak, a fordításban közreműködött az iskola egyik pedagógusa is.

A programok során a rendőr interaktív előadás keretében hívta fel a figyelmet a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira. Hangsúlyozta, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedniük, ha nincs járda, akkor haladhatnak csak az úttest melletti útpadkán vagy ennek hiányában az úttest szélén. A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg az átkelés biztonságáról, valamint a gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten.

A kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatban a megelőzési előadó elmondta, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek! A zebrán a kerékpárjaikról leszállva, gyalogosan keljenek át, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát is, és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatának fontosságára is. Javasolta, hogy testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt.
Felhívta a figyelmet, hogy a közlekedés minden résztvevőjére, így a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik a látni és látszani biztonsági alapelv, és a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 15:35, péntek | Helyi

Bővítik és felújítják a Fenyveserdő Bölcsődét

550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a pápai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, a bölcsőde teljes körű felújítására és bővítésére - jelentette be dr. Kovács Zoltán.

2020. Február 21. 15:03, péntek | Helyi

Régészeti próbafeltárásokat végeznek a Fő téri házak udvarain

A leendő parkolóépítés miatt szükségesek a próbafeltárások.

2020. Február 21. 14:46, péntek | Helyi

103 km/óra - Pápán mérték a legerősebb széllökést az országban

Hidegfront vonul át az országon, amelyet erős széllökések kísérnek.

2020. Február 21. 14:44, péntek | Helyi

Ittasan vezetett, lezárták a nyomozást

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves marcaltői férfival szemben folytatott.