Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2011. November 27. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Karácsonyi adománygyűjtés

Karácsonyi adománygyűjtés

Ismét csatlakozott a PÁNKE a Magyar Élelmiszerbank Egyesület azon kezdeményezéséhez, melyben az ország számos pontján lévő bevásárlóközpontban gyűjtenek tartós élelmiszert a rászorulóknak.

Pápán a Tesco áruház bejáratánál szorgoskodtak az aktivisták, minden belépőnek szórólapot osztottak, melyen a következő felirat állt: Egy kis ajándék a nélkülözőknek, hogy ők is terített asztal mellett ünnepelhessenek.

A pénteki és a szombati napon gyűjtötték az adományokat, szombat délutánig mintegy 200 kilogramm gyűlt össze – mondta el honlapunknak Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke. Nem sokkal érkezésünk előtt egy jószívű adakozó egy teljes kosárnyi tartós élelmiszert adott át az aktivistáknak, akik maguk sem számítottak ekkora segítségre.

Az emberek szinte kivétel nélkül pozitívan fogadják az akciót – folytatta a PÁNKE elnöke, aki szerint azonban észre lehet venni, hogy már hó vége van és az emberek nem tudnak annyit adni, amennyit szeretnének, de minden apróbb segítségnek nagyon örülnek.

Az adományok olyan pápai és a környékbeli falvak kis- és nagycsaládosai között kerülnek majd szétosztásra, akik előzőleg jelezték az egyesület felé, hogy szükségük van segítségre. Az adományok elsősorban élelmiszert, azon belül is lisztet, rizst, tésztaféléket és édességet tartalmaztak, de volt, aki például habfürdőt tett a gyűjtőkosárba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 17:35, csütörtök | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 21. 09:13, csütörtök | Helyi

Elhanyagolta befogadott kutyáját, állatkínzás miatt vádolják

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek kutyája a hónapokon át tartó elhanyagolás következtében végül súlyos állapotban került az állatvédők oltalma alá

2021. Január 20. 11:49, szerda | Helyi

Pápa évzáró ingatlanpiaci árai

Ha a 2020-as év ingatlanpiacán zajló eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet összegezhetünk.

2021. Január 20. 11:38, szerda | Helyi

Pápán nyitják meg a Házasság Hete országos rendezvénysorozatot

A Házasság Hete országos rendezvénysorozat nyitó istentisztelete a Pápai Református Templomban lesz 2021. február 7-én, 10 órakor.