Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 20. 13:37, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A pápai rendőrök találták meg a Bakonyban eltévedt lányokat

A pápai rendőrök találták meg a Bakonyban eltévedt lányokat

Két eltévedt túrázón segítettek a Pápai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a Bakonyban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2019. május 18-án 21 óra 17 perckor értesítette egy szentkirályszabadjai fiatal nő arról, hogy barátnőjével Bakonybélből Németbánya fele tartottak gyalogosan egy erdei úton, azonban eltévedtek és nem találták az erdőből kivezető ösvényt. A segítségre szorulókkal először a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei műveletirányító ügyeletének munkatársa, Pölöskey Arnold tűzoltó zászlós beszélt telefonon, aki a rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjával egy teremben dolgozik és jó helyismerettel rendelkezik a túrázók által bejárt területen.

Közben Rák Szilárd címzetes rendőr törzszászlós, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőrtársa Molnár László rendőr őrmester azonnal a fiatalok keresésére indult. Ezt követően a rendőrök – akik szintén jól ismerték a Németbánya környéki erdős részt - az eltévedt turistákkal ugyancsak telefonon tartották a kapcsolatot, valamint a rendőrautó hang- és fényjelzését használva próbáltak jelzést adni számukra. A bejelentést követő egy óra múlva a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalokat egy Homokbödögéhez közeli úton találták meg, és biztonsági intézkedés keretében visszavitték őket a németbányai szállásukra.

Címkék: Bakony, eltévedt

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 07:33, vasárnap | Helyi

Remek volt a hangulat a Margaret Island koncertjén

A fiatal zenekar először járt városunkban. Videónk és képeink a szombat esti koncertről:

2019. Június 16. 07:12, vasárnap | Helyi

95 éves lenne Huszár János helytörténész

95 esztendős lenne Pápa város néhai ikonikus alakja, a jeles pápai pedagógus és helytörténész: Huszár János.

2019. Június 15. 11:50, szombat | Helyi

Rengeteg a rendőr Mezőlak környékén

Emberi testrészt talált egy autós tegnap késő délután Mezőlak közelében. A rendőrség keresőkutyákkal, nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy átvizsgálja a környéket.

2019. Június 15. 08:08, szombat | Helyi

Emberi testrészt talált egy autós Mezőlak közelében

Olvasónk tájékoztatása szerint pénteken késő délután egyik ismerőse kerékcsere közben egy emberi lábat talált az árokban, Mezőlak közelében.