Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 18. 09:09, hétfő | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Pápai győzelem a szomszédvári rangadón

Pápai győzelem a szomszédvári rangadón

Marton Miklós csapata a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 26. játéknapján Ugodra látogatott.

A hazaiak a 10., a vendégek a harmadik helyről várták a kezdő sípszót. Ősszel kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, a Perutz csak a hajrában tudta kicsikarni a győzelmet érő találatot, s bár a célok eltérőek - az ugodiak célja a kiesés elkerülése, míg a Pápa egy osztállyal feljebb vágyik - nehéz lett volna megtippelni a végeredményt. Több meglepetés is volt a pápaiak kezdőjében, Horváth Ádám, Erdősi Bence és Nagy Péter is padozott, Orovecz András és Németh Máté viszont visszakerült a kezdőbe, a Perutz a Simon – Németh, Kovács, Bolla – Orovecz, Iványi, Szabó, Györkös Nemes - Venczel, Mészáros kezdővel sétált ki a szép számú, közel 500 fős nézőközönség elé. Villámrajtot vett a vendégcsapat, hiszen már az ötödik percben beköszönt Samu kapujába, Iványi felívelését Hegedűs nem tudta eltakarítani Mészáros elől, aki eltolta a hazai kapus mellett a labdát, majd a léc alá lőtt 0-1. A folytatásban is a Perutz dominált, előbb a gólszerző lőtt középről kevéssel a bal kapufa mellé, majd Németh nagy bedobása után egy kapu előtti kavarodás végén Venczel fejesét vágták ki a védők a gólvonalról. Húsz percet kellett várni az első ugodi lehetőségre, Egyed bedobását Budavári tűzte rá a tizenhatos csücskéről, a lövés szerencsétlenül pattant meg Simon előtt, a játékszer így Mórocz elé került, aki elől Bolla az utolsó pillanatban tudott tisztázni.


Csaknem 500-an voltak a megyei rangadón (Fotó: papa-ma.hu)

A 22. percben megduplázta előnyét a Pápa, Németh újabb hatalmas bedobása átkerült a hosszú oldalra, ahol Györkös érkezett, a visszatett labdát Kovács pöccintette közelről a hálóba 0-2. Tíz perccel az első játékrész vége előtt két húzásból jutott el a hazai kapuig a Perutz, Bolla labdáját Venczel pörgette Györkös elé, aki a bal kapufát találta telibe, 2-0-s vendég előnnyel mentek szünetre a játékosok. A második félidő hazai szempontból jól indult, hiszen hamar szépített az Ugod, Vesztergom felívelését Kun-Szabó kanalazta vissza az alapvonalról, Egyed Ákos pedig Kovácsnál is magasabbra ugrott és a kapuba csúsztatott 1-2. A gól után érthető módon belelkesültek a hazaiak, előbb Egyed lőtt mellé, majd Róka emelése kerülte el a kaput, végül Mórocz átlövése volt egy kicsit pontatlan. A hajrában mindkét oldalon adódott ígéretes lehetőség, előbb Györkös szögletét Nagy Péter egy védővel a nyakában három méterről belsőzte fölé, majd Egyed beadását Budavári ajtó-ablak ziccerben rontotta el. Tíz perccel a lefújás előtt eldőlt a három pont sorsa, Németh bedobását Venczel tette maga elé a tizenhatos sarkánál, majd kapásból hatalmas gólt lőtt a jobb alsóba 1-3. A Perutz FC ezzel ha nehezen is, de hozta a kötelezőt, és készülhet az április 23-ai, 18 órakor kezdődő Várpalota elleni hazai összecsapásra.

Ugod SE – Perutz FC 1-3 (0-2) Gsz.: Egyed ill. Mészáros, Kovács, Venczel

Marton Miklós: Az első félidőben kellett volna jobban koncentrálnunk és eldönteni a három pont sorsát, és akkor a szépítő találat után nem kellett volna izgulnunk egészen a 80. percig. Sajnos a második játékrészben nem valósították meg a játékosaim azt, amit kértem, és ez már nem az első eset volt sajnos, erről el kell beszélgetni.

Perutz FC: Simon – Németh, Kovács, Bolla (’62 Horváth) – Orovecz, Iványi, Szabó, Györkös Nemes (’68 Nagy) - Venczel, Mészáros (’83 Páli)

További eredmények:
FAK – Peremarton 1-2
Herend – TIAC 2-0
Pét – Sümeg 1-1
Ajka Kristály – Balatonalmádi 1-0
Csetény – Devecser 2-1
Veszprém – Dudar 9-0
Őskü – Gyulafirátót 4-0
Úrkút – Várpalota 4-1

A bajnokság élmezőnye:
1. Veszprém 73 pont
2. Úrkút 64
3. Perutz FC 57

Lista kép: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.