Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Január 07. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápa környéki kistelepüléseken követett el betöréses lopásokat

Pápa környéki kistelepüléseken követett el betöréses lopásokat

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki Pápa környéki kistelepüléseken követett el betöréses lopásokat.

Társa ellen, aki a lopott tárgyak egy részét megvette tőle, pénzmosás a vád. A 40 éves, korábban lopás miatt már többször elítélt férfi 2021. nyarán követte el a vádiratban szereplő bűncselekményeket. Július 22-én egy dohánybolt ablakát benyomva jutott be az üzletbe és onnan 1 150 000 Ft közeli értékben vitt el dohánytermékeket, szeszes italt és készpénzt.

Augusztus 3-án egy másik dohányboltnál szerette volna megismételni a fentieket, azonban itt a hátsó ajtó befeszítése után egy vasrácsos ajtó az útját állta, így nem tudott behatolni az üzletbe.

Augusztus 5-én, illetve 6-án éjjel két magánházba ment be az ablakok betörése útján, ahonnan mindent vitt, ami értékkel bírt, így egyik helyről szerszámgépeket, háztartási gépeket, ékszereket, órát, laptopot, ruhaneműt közel 822 000 Ft értékben, a másik helyről csempéket, járólapokat, ipari porszívógépet és műszaki cikkeket 238 000 Ft értékben.

A férfi a dohányboltban szerzett zsákmány egy részét féláron értékesítette az ügy másik vádlottjának, aki tudta, hogy bűncselekményből származó árut szerez meg, jelentős anyagi haszonnal. Az ügyészség a nyomozás során letartóztatásba került, lopással vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására, míg pénzmosással vádolt társával szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, illetve vele szemben is vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.