Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 04. 08:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu, Fotó: Molnár Márk

Nyugdíjas délután a Fő téren

Nyugdíjas délután a Fő téren

Első alkalommal szervezett nyugdíjas délutánt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete.

A szombat délutáni Fő téri programon megjelenteket Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte, majd estig tartó kulturális program következett. Mindezeken túl jótékonysági kirakodóvásárt is tartottak, a Plébánia-sor árnyas fái alatt felállított asztaloknál az egyesület tagjai által felajánlott tárgyakat vásárolhatták meg az érdeklődők. A vásár bevételét a szervezők a nyugdíjas egyesület 25 éves évfordulójának méltó megünneplésére fordítják majd.
Baán Évától megtudtuk, tapasztalataik szerint egyesületük tagjai nagyon aktívak és adakozó kedvűek. Ezért a vezetőségi tagokkal úgy döntöttek, lehetőséget adnak arra, hogy mindenki hozzájárulhasson 25 éves jubileumuk méltó megünnepléséhez. Ezért jött létre a nyugdíjas délután, ahová mindenki elhozhatta az olyan portékáját, amit szívesen felajánl erre a célra.

A kezdeményezés nagyon sikeres volt, több mint 200 nyugdíjas élt a lehetőséggel, s az általuk felajánlott tárgyakat – többek közt horgolt tárgyakat, textilből készült konyhai kiegészítőket, csodaszép festményeket, virágokat és édességeket - vásárolhatták meg a nyugdíjas délutánra ellátogatók. A vásár idejére műsort is szerveztek, az egyesület énekkara és irodalmi színpada, a Húsos Klub és a Textiles klub tagjai, valamint Takácsiból és Tapolcafőről érkezett vendégeik mondtak verset és énekeltek a délután folyamán.
Baán Éva elmondta, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget a jövő év októberében, az Idősek Világnapjához kötődően kívánják megtartani a Városi Sportcsarnokban, ahová várják közel 650 tagjukat, schwetzingeni, sepsiszentgyörgyi barátaikat, illetve mindazokat a pápai és Pápa környéki civil szervezeteket, akikkel jó kapcsolatokat ápolnak és kölcsönösen segítik egymást.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.