Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 23. 20:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Nagy csatában jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

Nagy csatában jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

A Zala megyei első osztályt 100 százalékos teljesítménnyel vezető Héviz együtteséhez látogatott a pápai csapat.

Önbizalom növelő siker és az elmúlt hetek csalódást keltő eredményeinek feledtetése reményében utazott Hévízre a Perutz FC, a Magyar Kupa hatodik fordulójában. A vendéglátók nem ígérkeztek könnyű ellenfélnek, hiszen kiválóan teljesítenek idén, a Zala megyei első osztályú pontvadászatot 100 százalékos teljesítménnyel, 14 lőtt és mindössze egy kapott góllal vezetik. A Perutz az NB III-ban ugyanakkor hetek óta keresi a III. kerület ellen látott jó formáját, Rozmán László csapata legutóbbi öt fellépésén nem tudott győzni (négy döntetlen, egy vereség), ettől függetlenül természetesen a vendégek számítottak esélyesnek.

A pápaiak mestere többnyire azoknak adott lehetőséget, akik az eddig lejátszott bajnokik alkalmával nem vagy csak ritkán jutottak szóhoz, a Perutz a Szigeti - Udvardi, Császár, Böröczky - Somogyi, Baldauf, Nagy T., Szabó T., Vallejos, Benecz - Füleki összeállításban kezdett, méghozzá kiválóan, hiszen negyed óra elteltével már két góllal vezetett: a negyedik percben Füleki köszönt be, tíz perccel később Vallejos duplázta meg az előnyt. A Hévíz viszont nem hagyta magát, a félidő derekán Tóth szépített, sőt a 35. percben Horváth góljával már 2-2 volt az eredmény. Ezután semmi sem sikerült a pápaiaknak, hiába játszottak fölényben és alakítottak ki helyzeteket, nem sikerült gólt lőni, még a kapufa is a hazaiakkal volt. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, a lebonyolítás értelmében következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, ahol a csereként pályára lépő Havasi Dániel duplájával eldőlt a továbbjutás.

Hévíz SK - Perutz FC 2-4 (2-2) Gsz.: Tóth, Horváth ill.Füleki, Vallejos, Havasi 2
Hévíz: Jánosa - Meidl, Giber, Tóth, Horváth D. - Horváth M. (Török 104), Szi, Buzási, Varga (Nedelkó 51), Pajor - Vass (Kiglics 113), edző: Damina László
Perutz FC: Szigeti - Udvardi, Császár, Böröczky - Somogyi, Baldauf (Mogyorósi 67), Nagy T., Szabó T. (Iványi 57), Vallejos, Benecz (Havasi 57)- Füleki, edző: Rozmán László.

A Perutz FC a bajnokságban legközelebb ismét idegenbe utazik, a Nagykanizsa elleni találkozót szeptember 30-án rendezik.

Fotó: Olvasónk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.