Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Július 19. 13:20, péntek | PR

Mit érdemes tudni a hidratáló arckrémről érzékeny bőrre?

Mit érdemes tudni a hidratáló arckrémről érzékeny bőrre?

Napjainkban sajnos már az tekinthető természetes állapotnak, ha valakinek száraz és érzékeny a bőre.

Miért? Mert a környezet nagyban befolyásolja a bőr szerkezetét, és az egészségtelen hatások pont negatív irányba fordítják a bőr egészségi állapotát. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, ha professzionális minőségű natúr kozmetikumokat használunk az egészséges bőr megőrzésére, esetleg rossz állapotának javítására, akkor a változás rövid időn belül bekövetkezhet.

Az érzékeny, száraz bőr kialakulásának okai

  • Időjárás okozta tényezők, mint például a szél, hideg levegő, alacsony páratartalom, magas hőmérséklet;
  • Lelki eredetű okokra is visszavezethető, ilyen például a stressz, hormonháztartás egyensúlyának kibillenése, kevés folyadékbevitel, illetve egészségtelen ételek fogyasztása, stb.;
  • A bőrtípusnak vagy a problémának nem megfelelő kozmetikumok használata
  • Olyan összetevőjű kozmetikai szerek használata, melyek inkább károsítják a bőrt. Ilyen lehet például az alkohol, parabének, szintetikus eredetű illatanyagok, stb.;
  • Genetikai adottság is okozhatja a bőr szárazságát.

Az érzékeny bőr ismérvei

Általánosságban elmondható, hogy az érzékeny, száraz bőr feszül, viszket, húzódik, tapintásra vagy új kozmetikum kipróbálása esetén hamar kipirosodik, esetleg hámlik is egy-egy felületen.

Mit lehet tenni ellene?

A szervezetünknek és a bőrnek egyaránt szüksége van megfelelő hidratálásra. Ha a bőr hidratációja csökken, sérülékenyebb, érzékenyebb lesz a fokozatos környezeti ártalmakkal és a kórokozókkal szemben.

A kültakaró természetes állapota az lenne, ha a termelődő faggyú által okozott zsírosodás védelmezné a bőr felszínét. Sok esetben ezt a természetes védelmet szüntetik meg azzal, hogy kiszárítják a bőrt, pedig az épp meggátolná a kiszáradást.

Az érzékeny bőr sok odafigyelést és körültekintő ápolást kíván, hogy az állapota ne romoljon tovább. A megfelelő arckrém nem tartalmaz semmiféle irritáló anyagot, csak a bőr optimális állapotát szolgáló alapanyagokból tevődik össze, illetve vízmegkötő anyagokból, pl: a kollagénből, hialuronsavból.

Szintén jó, ha a bőrápolást olyan termékekkel végezzük, melyek kiegészítik egymást. Tehát bőrregeneráló tulajdonsággal bírjon az arclemosó tej, a pakolás és maga az arckrém is. Az arckrém gyakran tartalmaz természetes eredetű összetevőket, amelyek regeneráló, gyulladáscsökkentő tulajdonságúak, például különféle olajokat (pl.: avokádóolaj, ligetszépe olaj), aromavizet (pl.: rózsa, citromfű).

Hogyan tisztítsuk az érzékeny bőrt?

Az érzékeny bőr fokozottan reagál minden behatásra, így a tisztításra is. Érdemes megfelelő készítményt választani, ami segíthet a napi szennyeződés eltávolításában, használjunk tejes arclemosót, ami nyugtatja a bőrt, ugyanakkor hatékonyan tisztít.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.