Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Július 19. 13:20, péntek | PR

Mit érdemes tudni a hidratáló arckrémről érzékeny bőrre?

Mit érdemes tudni a hidratáló arckrémről érzékeny bőrre?

Napjainkban sajnos már az tekinthető természetes állapotnak, ha valakinek száraz és érzékeny a bőre.

Miért? Mert a környezet nagyban befolyásolja a bőr szerkezetét, és az egészségtelen hatások pont negatív irányba fordítják a bőr egészségi állapotát. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, ha professzionális minőségű natúr kozmetikumokat használunk az egészséges bőr megőrzésére, esetleg rossz állapotának javítására, akkor a változás rövid időn belül bekövetkezhet.

Az érzékeny, száraz bőr kialakulásának okai

  • Időjárás okozta tényezők, mint például a szél, hideg levegő, alacsony páratartalom, magas hőmérséklet;
  • Lelki eredetű okokra is visszavezethető, ilyen például a stressz, hormonháztartás egyensúlyának kibillenése, kevés folyadékbevitel, illetve egészségtelen ételek fogyasztása, stb.;
  • A bőrtípusnak vagy a problémának nem megfelelő kozmetikumok használata
  • Olyan összetevőjű kozmetikai szerek használata, melyek inkább károsítják a bőrt. Ilyen lehet például az alkohol, parabének, szintetikus eredetű illatanyagok, stb.;
  • Genetikai adottság is okozhatja a bőr szárazságát.

Az érzékeny bőr ismérvei

Általánosságban elmondható, hogy az érzékeny, száraz bőr feszül, viszket, húzódik, tapintásra vagy új kozmetikum kipróbálása esetén hamar kipirosodik, esetleg hámlik is egy-egy felületen.

Mit lehet tenni ellene?

A szervezetünknek és a bőrnek egyaránt szüksége van megfelelő hidratálásra. Ha a bőr hidratációja csökken, sérülékenyebb, érzékenyebb lesz a fokozatos környezeti ártalmakkal és a kórokozókkal szemben.

A kültakaró természetes állapota az lenne, ha a termelődő faggyú által okozott zsírosodás védelmezné a bőr felszínét. Sok esetben ezt a természetes védelmet szüntetik meg azzal, hogy kiszárítják a bőrt, pedig az épp meggátolná a kiszáradást.

Az érzékeny bőr sok odafigyelést és körültekintő ápolást kíván, hogy az állapota ne romoljon tovább. A megfelelő arckrém nem tartalmaz semmiféle irritáló anyagot, csak a bőr optimális állapotát szolgáló alapanyagokból tevődik össze, illetve vízmegkötő anyagokból, pl: a kollagénből, hialuronsavból.

Szintén jó, ha a bőrápolást olyan termékekkel végezzük, melyek kiegészítik egymást. Tehát bőrregeneráló tulajdonsággal bírjon az arclemosó tej, a pakolás és maga az arckrém is. Az arckrém gyakran tartalmaz természetes eredetű összetevőket, amelyek regeneráló, gyulladáscsökkentő tulajdonságúak, például különféle olajokat (pl.: avokádóolaj, ligetszépe olaj), aromavizet (pl.: rózsa, citromfű).

Hogyan tisztítsuk az érzékeny bőrt?

Az érzékeny bőr fokozottan reagál minden behatásra, így a tisztításra is. Érdemes megfelelő készítményt választani, ami segíthet a napi szennyeződés eltávolításában, használjunk tejes arclemosót, ami nyugtatja a bőrt, ugyanakkor hatékonyan tisztít.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 12. 14:55, kedd | PR

Érkezik a gazdasági válság? Mit hoz az autóiparban dolgozóknak?

Azt már bő két évvel ezelőtt is lehetett látni, hogy az autóiparban várható eladások globális csökkenése válaszút elé fogja állítani az autóipart.

2019. November 12. 14:50, kedd | PR

Melyik helyiségben milyen színű tapéta illik?

Egy jól megválasztott tapéta nagyon fel tudja dobni otthonunk hangulatát. Ehhez persze kiemelten fontos, hogy színben, mintázatban és anyagban a legmegfelelőbbet válasszuk.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?