Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 10. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgár Gabriella belpolitikai újságíró

Mi, Magyarok - Hajrá Ildikó, Zsolt és Milán!

Mi, Magyarok - Hajrá Ildikó, Zsolt és Milán!

Immár hetek teltek el azóta, hogy a Magyarország által megrendezett Vizes Világbajnokság rendkívüli szépségű – elképesztő mennyiségű kreatív ötletből és a hozzárendelt akaratból építkező – nyitó és záró rendezvényét, továbbá természetesen magát a sporteseményt megcsodálhattuk. Ám a büszkeség jóleső érzése még most is – immár emlékként – felvillanyoz sokunkat.

Ez az érzés egyidejűleg csattanós válasz a számtalanszor hallott – kishitűség szülte – mondatokra. „Ugyan mit akar ez a kis ország…?” Helyben pedig így szól a mondat: „Pápa? Csak egy kisváros…” Miközben az igazság az, hogy megyénk második legnépesebb városa a téma. Számtalan példát tudnánk felsorolni arra, hány meg hány magyar ötletnek lett elgázolója - igazi „Waterlója” a kellő akarat hiánya. Miközben a mi Ady Endrénk mikor megírta már az „Az Értől az Oceánig” c. versét, s benne a pár beszédes sort

„Akarom, mert ez bús merészség,
Akarom, mert világ csodája:
Valaki az Értől indul el
S befut a szent, nagy Oceánba.”

Az elmondottak okán külön öröm, hogy a korábbi sikerek esélye sem szállt még el, hiszen a napokban kezdődött - több mint 10.000 résztvevővel - a FINA Masters VB versenye, ráadásul épp a mai napon Balatonfüreden – a szükséges kvalifikációs szintidő, no és a szükséges akaraterő hátterében – rajtkőhöz áll a szülővárosához, Pápához családján keresztül máig is kötődő - Budapesten rendszerszervező mérnökként dolgozó - Balatoni Zsolt és szintén városunk egykori diákja, Simon Ildikó is.
Hajrá Zsolt, Hajrá Ildikó, Hajrá Milán! Hajrá Pápa!

Balatoni Zsolt 50 méter gyorson a legjobb magyar idővel 20. helyen ért célba, a 150 indulóból. Simon Ildikó 200 méter gyorson érte el legjobb eredményét, 18.-ként csapott a célba. A pápai származású versenyzők közül a legelőkelőbb helyen Leposa Milán végzett, aki világbajnok lett 100 méter mellen, 200-on második, 50-en pedig harmadik helyen végzett. Valamennyi számában országos csúcsot úszott, kiemelendő 200 méter mellén elért eredménye, mellyel Vermes Albán 1988-ban felállított csúcsát döntötte meg.

A pápai versenyzők köszönetet mondtak Lombosi Sándornak, aki mindhármukat edzette Pápán, megalapozva teljesítményüket.

Polgár Gabriella
belpolitikai újságíró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.