Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. Március 31. 20:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), agrarszektor.hu

Mészáros Lőrincé lesz a Pápai Hús?

Mészáros Lőrincé lesz a Pápai Hús?

A városban hónapok óta terjeng a petyka, mely szerint a felszámolást követően a felcsúti polgármesteré lehet a pápai gyár.

Az agrárszektor.hu-n megjelent írás szerint Mészáros Lőrinc Pápán járt és a gyárban tárgyalásokat folytatott.A pápai eszközvagyon megszerzése illeszkedhet az egyre nagyobb agrárbefektetővé váló üzletember stratégiájába, mivel nagyüzemi sertéstartása és veszprémi húsfeldolgozója révén már most is érdekelt a hazai hússzektorban. Nemsokára kiderül, hogy a pápai húsipari vagyonra lesz-e érvényes vételi ajánlat, mivel a pályázati határidő ma jár le.

Az elmúlt napokban a felszámolás alatt álló pápai húsfeldolgozónál tárgyalt Mészáros Lőrinc – tudta meg húsipari forrásokból az agrárszektor.hu. Ezért most ágazati szakértők nem tartják kizártnak, hogy az egyre nagyobb agrárgazdasági befektetővé váló felcsúti polgármester a pápai húsipari eszközvagyonra ajánlatot tehet.

Illeszkedhet Mészáros Lőrinc agrárstratégiájába

Újabb húsipari kapacitások megvásárlása elvileg illeszkedhet Mészáros Lőrinc agrárstratégiájába, mivel az érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft. nagyüzemi sertéstartással is foglalkozik, illetve a Búzakalász a tulajdonosa a felcsúti Bakony Hús Kft.-nek is, amely a Veszprém-Szabadságpusztán fekvő húsfeldolgozót üzemelteti. Mészáros Lőrinc húsipari terjeszkedését mutatja, hogy a Bakony Hús is szerepelt például azon hazai húsos cégek listáján, amelyek a közelmúltban exportjogosítványokat kaptak Chilébe.

Egyelőre nem tudni, hogy pályázott-e valaki

Egyelőre azonban nem tudni, hogy Mészáros Lőrinc, illetve más befektető adott-e be pályázatot a pápai eszközvagyonra. Mint ismert, a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a Pápai Hús csoport valamennyi vagyonelemének egybeni értékesítésére az idén írt ki 4,5 milliárd forintos pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le. Korábban húsipari berkekben felmerült, hogy egy kínai-tajvani érdeklődő is a lehetséges ajánlattevők között szerepelhet.

A teljes bezárásnál minden jobb

A pápai hús csoport felszámolásását irányító Kemerle Judit februárban egyeztetésre hívta a gyár hitelezőit. Ahogy azt akkor megírtuk, a feldühödött beszállítók közül többen annak a gyanújuknak adtak hangot, mely szerint "megint velük akarják megfizettetni" a Pápai Hús csődjét, hogy majd "tiszta lappal, adósság nélkül átjátszhassák valakinek a kezére". Mindenesetre ha ennek a gyanúnak van is alapja, az bizonyos, hogy a pápaiak számára legrosszabb forgatókönyv - vagyis a gyár teljes bezárása - elkerülhető lehet, ha a felcsúti polgármester valóban tett vételi ajánlatot.

Megszűnő munkaviszony

Iparági szakértők szerint mindenesetre lehetséges befektető(ke)t sejtethet a háttérben, hogy a felszámoló a napokban előzetes értesítést küldött több mint 800 munkavállalónak fennálló munkaviszonyuk megszüntetéséről. Az új munkajogi szabályok szerint ugyanis munkaviszonyukat előbb fel kell bontani ahhoz, hogy egy új tulajdonos velük újabb munkaszerződést köthessen. Igaz, a felszámoló az értesítésekben az év végét jelölte meg várható időpontként, de ez jóval korábbi is lehet, ha a vagyonelemeket érvényes és eredményes pályázattal valaki már a közeljövőben megvásárolná.

Fotó: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 19:39, vasárnap | Helyi

Osztályozó - Hátrányból várhatja a visszavágót a Perutz

Kettős emberhátrányban fejezte be az NB III-ba való feljutásért vívott párharc első mérkőzését a Perutz, ráadásul a vendég gyöngyösiek büntetőt is rúghattak.

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.