Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 16. 13:34, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ide vigye megunt tárgyait, vagy vásároljon fillérekért

Ide vigye megunt tárgyait, vagy vásároljon fillérekért

A Szent István úti új közösségi boltba bárki beviheti megunt holmijait, de fillérekért meg is vásárolhatja a mások által felajánlott cuccokat.

Sőt, a közösségi bolt környezettudatos, interaktív és még a munkahelyteremtést is támogatja!

Az első Charity Shop (adománybolt) 1941-ben nyílt meg Londonban. Napjainkra több, mint 8 000 ilyen üzlet van Angliában, de Európában, Amerikában és Ázsiában is népszerűek. Magyarországon még újdonságnak számítanak az adományboltok, amelyek egyfajta közösségi teret is biztosítanak.

A pápai Charity Shop péntek délelőtti megnyitója alkalmából Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, manapság még mindig többet beszélünk a jótékonykodásról, mint amennyit teszünk is érte. Éppen ezért abban bízik, hogy ez a Pápán még újdonság számba menő közösségi bolt kedvet csinál mindnyájunkat, hogy tettekben is mind többet és többet jótékonykodjunk. Mint mondta, aki betér a boltba azzal is adományoz, ha vásárol, nemcsak azzal, ha behozza megunt, vagy feleslegessé vált tárgyait. Unger Tamás jó példával járt elő, hiszen maga is több zsák ruhával és gyermekjátékkal érkezett az üzlet megnyitójára.

Az alkalmon Takács Tamás programfelelős felidézte, Nyugat-Magyarországon közösségi összefogással 2012-ben Nagykanizsán nyitották meg az első Charity Shopot egy szívességi bérleményben, ugyanebben az évben Zalaszentgróton és Zalaegerszegen az önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások segítségével nyitottak közösségi boltokat. 2015. június 16-án Szombathely város önkormányzata támogatása nyomán nyílhatott közösségi bolt. A Pápán megnyitásra kerülő üzlet egy interaktív közösségi tér, ahol a vásárlás, az adományozás és az önkéntesség melletti szolgáltatások lehetővé teszik mindazoknak, akiknek erre máshol nincs lehetősége, hogy zongorázzanak, szőnyeget szőjenek, vagy az olvasó sarokban egyszerűen csak elmélyedjenek egy jó könyvben - mondta el a programfelelős hozzátéve, ezzel az új üzlettel a vidék legnagyobb, de országosan is a második legnagyobb Charity Shop hálózat jött létre.

Az új üzletben a következők közül választhat az, aki vásárolni szeretne:könyvek, képeslapok, újsággyűjtemények, térképek, taneszközök, ruhaneműk (tisztán, kivasalva), cipők, szandálok, műszaki cikkek (tv, rádió, számítógép, hajszárító, mosógép, hűtő, mikro, hanglemezek, kazetták, szobabiciklik, súlyzók, tornaszerek, gyermek- és felnőtt kerékpárok, stb.), képek, művészeti alkotások, szobrok, vázák, képkeretek, dísztárgyak, gyermekjátékok, háztartási eszközök, bútorok, illetve lényegében bármi, az adományozók fantáziája szerint. Kevés esély van arra, hogy a helyiek által bevitt tárgyakkal ugyanabban a városban lehessen találkozni, a helyi lakosok adományait lehetőség szerint más városokban értékesítik.

A városunkban új üzletet nyitó charity bolthálózatnak jószolgálati nagykövetei is vannak. Szeretnék, ha Pápa városa is delegálna ilyen személyt, vagy személyeket, ezért a lakosság ajánlásait várják az üzletben elhelyezett gyűjtőládába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.