Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 06. 09:22, péntek | Helyi
Forrás: Napló

Meghibásodás miatt folyt vér a patakba

Meghibásodás miatt folyt vér a patakba

A szennyvízvezetékben bekövetkezett dugulás, illetve a szennyvízakna szintérzékelőjének meghibásodása okozta a szennyeződést a Tapolca patakban.

Mint arról portálunk is beszámolt, a februári esetet követően ismét a húsgyárból származó vér változtatta vörössé a Tapolca patak vizét. Megyeri László, az üzem műszaki igazgatója a Naplónak elismerte, hogy valóban tőlük származik a szennyeződés. - Miután a munkából hazafelé egyik dolgozónk 14 óra után jelezte a patak állapotát, azonnal megkerestük az átfolyás helyét, melyet a dugulás miatt az egyik aknából feltörő véres víz okozott - mondta el a lapnak Megyeri László hozzátéve, azonnal nekiláttak a dugulás megszüntetésének, valamint a csatorna átmosásának. A további környezetkárosítás elkerülése végett kicserélték a hibás alkatrészt, melyet rendeszeresen ellenőrizni fognak.

A műszaki igazgató elmondta, a mostani eset nem függ össze a korábbiakkal. Közlése szerint a gyár minden váratlan eseményt jelent a hatóságok felé. Megyeri László arra kéri a környékben lakókat, hogy amennyiben hasonló esetet tapasztalnának, a sajtó és a hatóságok felé történő bejelentéssel egyidejűleg szíveskedjenek a húsgyárat is értesíteni a minél gyorsabb és hatékonyabb kárelhárítás érdekében.

Fotó: index

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.