Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 04. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Fotó: pápua city, veol.hu

Újra vöröslik a Tapolca vize

Újra vöröslik a Tapolca vize

Nem ez az első eset, februárban is tapasztaltak már hasonlót. Akkor is felkerültek a képek a világhálóra, a pápai húsnál dugulásra hivatkoztak.

Megyeri László, a Pápai Hús Kft. "f. a." műszaki igazgatója a veol.hu-nak februárban elmondta, ő is találkozott az esetről készült fotókkal, mire azonban vizsgálni kezdték az esetet, már tiszta volt a Tapolca patak vize. - Utólag annyit tudtunk kideríteni, hogy pénteken sertésvágás volt a gyárban, ilyenkor estébe nyúlóan takarítanak a dolgozóink. Így tettek most is. A szennyvízelvezető csatornánkban 15-16 óra között dugulás keletkezett, és valószínűleg a felszínen átfolyás történt a csapadékvíz-elvezető csatornánk felé. A munkatársaink megszüntették a dugulást, de nem vették észre, hogy vérrel szennyezett víz került a csapadékvíz-elvezető csatornába. Ez a helyzet addig állhatott fenn, amíg el nem hárították a dugulást, tehát a visszanyomozott információk alapján egy rövid időintervallumról lehetett szó – nyilatkozta a Naplónak Megyeri László.

Elképzelhető, hogy az elmúlt napok esőzései is közrejátszanak abban, hogy ismét vöröslik a Tapolca, ugyanakkor egyértelmű, hogy valami nem stimmel a gyár szennyvízelvezető csatornájával, melyet mindenképpen orvosolni kellene, hogy elkerüljék a további környezetkárosítást.

A megyei lapnak Megyeri László elmondta, nem a februári volt az első eset, hogy környezetkárosítást észleltek, korábban is előfordult, hogy kicsit zsíros vagy véres volt a Tapolca-patak vize, akkor ezt rögtön jelezték a környékbeliek a gyár portájának, így gyorsabban tudtak intézkedni. - Ezúttal nem ez történt, és sajnos a saját dolgozóink se vették észre a problémát. Elnézést kérünk érte, ha akaratunkon kívül kellemetlenséget okoztunk! – fogalmazott a Pápai Hús Kft. "f. a." műszaki igazgatója.

Fotó: pápua city

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.