Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 29. 14:36, szerda | Helyi
Forrás: x

Mást alkotni, mint amire egy szelfi képes

Mást alkotni, mint amire egy szelfi képes

Szabó Szilárddal beszélgettünk, akit a többség a színház révén ismerhet, hiszen a pápai S. K. Társulat oszlopos tagja. Ezúttal azonban egy másik oldalát szeretnénk bemutatni, ez pedig a fotós Szabó Szilárd.

InfoPápa: Mióta foglalkozol fotózással?
Szilárd (Sz.): Három éve kezdődött, magam sem tudom, hogy jutott eszembe. Természetesen soha nem tanultam, soha nem használtam fényképezőgépet, legalábbis nem többet és más célra, mint bárki más. De idővel megfertőződtem, és mára eljutottam odáig, hogy elvégeztem egy tanfolyamot, sokat tanultam, fejlődtem és van egy kis stúdióm.

I: A fotózásnak sok ága van, hozzád melyik áll közelebb?

Sz: Mivel a színház révén is az emberekkel foglalkozom, így a fotózásnál is az emberábrázolás az, ami megragadott. Portrékat készítek elsősorban, ami nem csak arcképből áll, ahogyan azt sokan gondolják. Portrét lehet készíteni egész alakosat, stúdióban, vagy természetes környezetben, beállítottat és elkapott pillanatot és még sorolhatnám. Izgalmas dolog egyetlen pillanatban megörökíteni egy hangulatot, egy jellemet. Szeretem a fény, árnyék játékot, szeretem plasztikussá tenni az arcokat. Mást alkotni, mint amire egy szelfi képes. Szeretek beszélgetni fotózás közben. Az oldja a modellt, de kicsit sikerül megismernem Őt, ami segít abban, hogy ne csak egy átlagos kép készüljön róla, hanem valami jelen legyen az emberből magából.

I: Honnan szerzed a modelleidet?

Sz: Amikor elkezdtem, volt néhány bátor jelentkező, akik bíztak bennem, és segítették a fejlődésemet. Közülük sokan megmaradtak, és hoztak magukkal újabb arcokat. A megosztott képek pedig bevonzották azokat is, akiket nem ismertem azelőtt. Így bővül a kör. Persze vannak, akiket én kérek fel egy-egy képhez. Ilyen például a Dé-Mol társulat is, akikkel nagy élmény együtt dolgozni, mert igazán karakteres arcok, és ötleteknek sincsenek híján. Sok remek kép készült velük, s remélem készül a jövőben is. De rajtuk kívül is vannak, akik visszatérő vendégek, és roppant ügyesek. Név nélkül is köszönöm nekik a kitartást és a bizalmat.

I: Említetted hogy van egy stúdiód. Bárki jelentkezhet nálad, és ha igen, milyen fotókat kérhet?
Sz: Bárkit szívesen látok. Nem kell mást tennie, mint jelentkezni a megadott elérhetőségeken, és időpontot egyeztetni. Előzetesen megbeszéljük az igényeket, az árat, és jöhet a fotózás. Esküvői fotózáson kívül vállalok portré, divat, üzleti, csoportos, gyermek, házi kedvences, kismama, glamour, tabló, iskolai, óvodai, bátrabbaknak művészi akt fotókat.

I: Hol láthatók a képeid? Hol tudnak elérni, referenciát megtekinteni az érdeklődők?
Sz: A közösségi oldalon a legegyszerűbb elérni, ott is találnak képeket. Továbbá megtekinthetők a képeim a Pixabay oldalon is, hamarosan az instagramon és a honlapomon. Ezek linkjét alább mellékelem. De írhatnak e-mail címemre is: clardfilm@gmail.com.
I: Köszönöm a beszélgetést!
Sz: Én köszönöm a lehetőséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.