Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

Marton Sándor úgy fogalmazott, hogy jelölttársa, mint egy vizsgán elbukott kisdiák, próbálja megmagyarázni, milyen tőle kívülálló okok vezettek a bukásához. – Ebből a nyilatkozatból az is kiderül, hogy Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik. Szerinte én, mint harmadik induló elrontottam a polgármesterségért folytatott választási küzdelmet. Egy demokratában fel sem merül ilyen. Választást elrontani több jelölt indulásával nem lehet. A politika alakítása, egy demokratikus rendszerben nem egy szűk réteg kiváltsága, nem is szabad engednünk, hogy azzá váljon. Én sem holmi kívülállóként, hanem a jogaimmal élve, minden szabályt betartva kerültem ebbe a mezőnybe – hangsúlyozta Marton Sándor hozzátéve, pontosan ez a vélemény tartja távol a választók több mint felét a választásoktól.

– Az ilyen megfogalmazások rendkívül károsak a demokráciára és azt is mutatják egyben, milyen torz elképzelése van Grőber Attilának a szabad versenyről, a szabad választásokról. Kérek mindenkit, hogy gondolja végig, van-e helye ennek az 1989 előtti gondolkodásmódnak a mai közéletben, és hogy ilyen gondolkodásmóddal mennyire fogja Grőber Attila a választópolgárok érdekeit szem előtt tartani. Nekem van egy sanda gyanúm: semennyire – zárta nyilatkozatát Marton Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.

2020. Augusztus 13. 12:34, csütörtök | Helyi

Körözték a pápai férfit

A járőrök Pápán, a Széchenyi úton igazoltattak egy 22 éves helyi lakost 2020. augusztus 12-én 21 óra 23 perckor.

2020. Augusztus 13. 12:28, csütörtök | Helyi

Idegenben győzött a Perutz!

3:1 arányban múlta felül a pápai csapat a Tatabánya együttesét.