Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Október 16. 14:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

A vasárnapi önkormányzati választáson 330 szavazattal alulmaradt ellenzéki jelölt értékelte a voksolás eredményeit.

A szocialista politikus azt mondta, hogy volt közel 400 Fidesz szimpatizáns a városban, aki rá adta le a szavazatát. Az eredményeket értékelve elmondta, a 31 szavazókörből az ellenzéki együttműködés jelöltjei 5 helyen nyertek, míg az ellenzék polgármesterjelöltje 12 szavazókörben győzött. - Találunk 7 olyan szavazókört, ahol az ellenzéki polgármesterjelölt úgy nyert, hogy egyébként a vele egy közösségben indult képviselőjelöltek nem. A Fidesz-KDNP megyei lástájára leadott szavazatok száma (5624 db), ami szintén meghaladja az Áldozó Tamásra leadott szavazatok számát (5226 db). Ez azt jelenti, hogy körülbelül 400 fideszes szimpatizáns volt, aki nem Áldozó Tamást támogatta. Ezzel szemben az ellenzéki polgármesterjelölt több szavazatot kapott, mint a képviselőjelöltek és mint a pártlistákra leadott szavazatszám. Az derült ki, hogy Grőber Attilát tisztelik a pápaiak, elismerték a munkáját és támogatják a programját. Mikor volt utoljára olyan, hogy egy ellenzéki jelöltet közel 5000 ember támogatott itt Pápán – tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, utalva arra, hogy Pápán rendre a Fidesz jelöltjei győzedelmeskednek a választásokon, ennél jóval nagyobb arányban.

Grőber Attila a független polgármesterjelöltről azt mondta, elrontott egy meccset, úgy, hogy pontosan tudta, hogy nem fog tudni labdába rúgni. A politikus szavazóköri eredményeket idézett, amelyekből szerinte az tűnik ki, hogy egyértelműen Grőber Attila polgármesterjelölttől vett el szavazatokat Marton Sándor, ezért úgy gondolja, hogy városszerte igaz az, hogy tőle lényegesen több szavazatot vett el a független jelölt indulásával, mint Áldozó Tamástól.

A politikus a polgármester nyilatkozatára utalva azt mondta, ha valóba 5 évig semmit nem dolgozott, majd néhány hetet kapkodott a kampányban, akkor hogyan lehetséges, hogy a hatalomban lévő polgármestert ilyen szoros versenyre tudta kényszeríteni. - Érdemes lenne elgondolkodni, hogy a polgármester mennyit és hogyan dolgozik – fogalmazott Grőber Attila.

Az ellenzéki politikus köszönetet mondott a pápaiak támogatásáért, hozzátéve, a még kint lévő plakátjaira személyesen fogja felragasztani a „köszönöm” feliratot. - Meg fogom hálálni a bizalmat, ezért a városért fogok dolgozni. Azt a sok szeretetet, amit a kampányban kaptam, magammal fogom vinni. Mert csak a város számít – hangsúlyozta Grőber Attila.

A sajtó kérdésére a politikus reagált választási szövetségesének, Süle Zsoltnak a közösségi médiában megjelent választási értékelésére, amelyben a jobbikos politikus skizofrénnek nevezte a fideszes szavazókat (a bejegyzést alább teljes egészében olvashatja – a szerk.). Grőber Attila elmondta, nem olvasta a szóban forgó bejegyzést, de látatlanban kijelentette, semmilyen szavazót nem illik skizofrénnek nevezni. Egyrészt azért, mert nem így van, másrészt mert a politikában ezt a nyelvezetet nem használjuk – jelentette ki Grőber Attila. Ehhez kapcsolódóan az ellenzék helyi együttműködéséről azt mondta, „van megbeszélni valójuk egymással”.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.

2020. Augusztus 13. 12:34, csütörtök | Helyi

Körözték a pápai férfit

A járőrök Pápán, a Széchenyi úton igazoltattak egy 22 éves helyi lakost 2020. augusztus 12-én 21 óra 23 perckor.

2020. Augusztus 13. 12:28, csütörtök | Helyi

Idegenben győzött a Perutz!

3:1 arányban múlta felül a pápai csapat a Tatabánya együttesét.