Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Augusztus 08. 15:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Már aszfaltozzák a Szent István úti hidat

Már aszfaltozzák a Szent István úti hidat

A gyalogosok már birtokba is vehetik az év elején lezárt forgalmas szakaszt, az autósoknak azonban még várniuk kell. Az út ugyan elkészül, az engedélyekre azonban még várni kell.

Az ügy előzményeit talán már mindenki ismeri, mivel nagy port kavart az építkezés elhúzódása. Csak röviden: Március végére ígérték a Szent Isván úti áteresz újjáépítését, ám előre nem látható probléma adódott a százéves szerkezeten, ezért a tervezetthez képest eltérő műszaki megoldásra volt szükség, melyhez ismét meg kellett szerezni az engedélyeket. Sokáig állt a munka, július közepére végre megjöttek az engedélyek és újra dolgozhattak a munkások. Jó hír, hogy a korábban tervezettől eltérően nem áteresz, hanem híd épül a Szent István út alatt, így a Várkert tervezett felújításakor kerékpárút épülheti ki az új alagútban.

Mivel a kivitelező, a kedvező időjárás miatt jó ütemben tudott haladni a munkálatokkal, elvégezték a betonozást, jelenleg az aszfaltozás zajlik - tudtuk meg Vörös Lászlótól, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától. Az aszfaltozást követően - mellyel már a mai napon végeznek - csak apróbb simításokra van szükség. Ennek ellenére az autósoknak még várniuk kell, nem is keveset. Az átadás és engedélyeztetés több mint egy hónapos procedúra, így legkorábban is csak szeptember közepén nyílhat meg a Szent István út. Jó hír, hogy a gyalogosoknak már nem kell kerülőúton közlekedniük, a járdák ugyanis már használhatók.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki, látva a munkálatok erlőrehaladtát, a jövőbe tekintve elmondta, már beadta az önkormányzat azokat az uniós pályázatokat, melyek a Várkert és az Erzsébet liget felújítását célozzák. Mint mondta, a megépült hídnak köszönhetően az említett két zöld övezet közvetlen közlekedési kapcsolatba kerülhet egymással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.