Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 18. 10:08, hétfő | Helyi sport
Forrás: Nb1.hu

Lovrencsics Gergőt eladta a Lombard Pápa - Az ár 60 millió forint

Lovrencsics Gergőt eladta a Lombard Pápa - Az ár 60 millió forint

A pápai csapat támodója lengyel sajtóértesülések szerint a Lech Poznan csapatában folytatja pályafutását.

A lengyel élvonalban szereplő Lech Poznan leigazolta a Lombard Pápa csatárát. Lovrencsics Gergő a sport.pl szerint 200 ezer euróért kerül az új klubjához. A labdarúgó a hétfői felkészülést már Poznanban kezdi, és már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Az átigazolást még nem erősítették meg a felek a hivatalosan, de az általában jól értesült lengyel lap szerint az sem várat sokáig magára.

A csatár a következőket mondta az nb1.hu kérdéseire:

Már Poznanban vagy?
- Igen, csütörtök óta itt vagyok, pénteken átestem az orvosi vizsgálaton, jelenleg a városban mászkálok, tele van ír szurkolókkal, holnap este lesz a Miejski Stadionban az Olaszország-Írország mérkőzés. Eszméletlen hangulat uralkodik, csak kapkodom a fejem – mondta Lovrencsics telefonon.
- Aláírtad már a szerződést?
- Még nem, remélem, hétfőn aláírom. Egyelőre még a Pápa és a Lech „kezében” van a sorsom, de az orvosin már átmentem, gondolom, leszerződtetnek.
- Murawski is a Lech játékosa.
- Igen, Marcin a lengyel kezdő tizenegyben az egyetlen Lech-játékos, de a tartalékok között is van egy leendő klubtársam, a védő Marcin Kaminski személyében. Ők egyébként két külön generációt képviselnek, Murawski harminc éves, Kaminski még csak húsz.
- Ma estére mi a programod?
- Természetesen párhuzamosan nézem a Portugália-Hollandia és a Dánia-Németország mérkőzést.
- Ostoba kérdés, de felteszem: örülsz, hogy kint vagy Poznanban?
- Hogyne, úgy érzem, a fejlődésemhez szükség volt erre a szerződésre. A lengyel futball más szinten van, mint a magyar, a Lech pedig a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező, legendás, 90 éves lengyel klub. Alig várom már a bemutatkozást, már persze, ha aláírjuk a szerződést.
- Amikor pár hete nyiltakoztál nekünk, a Fradi elleni 2-0-ás győzelem után - amikor a mezőny legjobbja voltál -, gondoltad volna, hogy június közepén már a Lech Poznan játékosa leszel?
- Akkor még azzal voltam elfoglalva, hogy benn maradjon a Pápa az NB I-ben...

Sok sikert kívánunk Gergőnek!

Címkék: labdarúgás, lombard, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.