Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 23. 13:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lezárult az Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt

Lezárult az Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt

Az ipari parki infrastruktúra most záruló bővítése részben megújította a terület közlekedési kapcsolatait, de a kerékpárút építésével, a tömegközlekedés feltételeinek kialakításával, közlekedésbiztonsági fejlesztésekkel új lehetőségeket is biztosított a vállalkozások számára.

Az online formában, élőben közvetített projektzáró rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője összegezte a beruházást, a Pápai Asztalos Kft. cégvezetője, Szalókyné Mógor Viktória pedig a beruházásról szerzett eddigi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

Dr. Kovács Zoltán az ipari park létrejöttének körülményeiről beszélt, majd méltatta a szóban forgó beruházás eredményeit, amelyeknek köszönhetően jelentősen javultak a közlekedési feltételek.

Rádi Róbert a beruházás részletetit ismerette. Elmondta, hogy a 800 milliós uniós támogatást406 millió forinttal egészítette ki a központi kormányzat, úgynevezett ráemeléssel. Teljes körűen megújult a Juhar utca, teljes hosszában, új körforgalom és kerékpárút épült, valamint meghosszabbították a Kopja utcát, egészet az elkerülő útig.

A megvalósult fejlesztés kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta,
a beruházás javította az itt működő gazdasági társaságok lehetőségeit és növelte a közlekedésbiztonságot is. Tágabb kitekintést téve a városvezető elmondta, a 83-as út fejlesztése is előnyösebb helyzetbe hozza majd a pápai ipart hozzátéve, az ipari park 116 hektáros területéből mindössze 5 hektár maradt az önkormányzat tulajdonában, a többin vagy már jelenleg is ipari tevékenység zajlik, vagy fejlesztésre vár. A két megújított út közötti terület mielőbbi betelepítésére is számít a város, hiszen a beruházás nem titkolt célja volt, hogy a meglévő iparterületek feltárását segítsék. Tervben van a park további fejlesztése is a következő unius ciklusban, de újabb iparterületek megnyitására is sor fog kerülni, a Szabó Dezső utca környékén.

Szalókyné Mógor Viktória, a Kopja utcában működő Pápai Asztalos Kft. cégvezetője elismerően szólt a megvalósult beruházásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.