Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Február 23. 13:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lezárult az Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt

Lezárult az Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt

Az ipari parki infrastruktúra most záruló bővítése részben megújította a terület közlekedési kapcsolatait, de a kerékpárút építésével, a tömegközlekedés feltételeinek kialakításával, közlekedésbiztonsági fejlesztésekkel új lehetőségeket is biztosított a vállalkozások számára.

Az online formában, élőben közvetített projektzáró rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője összegezte a beruházást, a Pápai Asztalos Kft. cégvezetője, Szalókyné Mógor Viktória pedig a beruházásról szerzett eddigi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

Dr. Kovács Zoltán az ipari park létrejöttének körülményeiről beszélt, majd méltatta a szóban forgó beruházás eredményeit, amelyeknek köszönhetően jelentősen javultak a közlekedési feltételek.

Rádi Róbert a beruházás részletetit ismerette. Elmondta, hogy a 800 milliós uniós támogatást406 millió forinttal egészítette ki a központi kormányzat, úgynevezett ráemeléssel. Teljes körűen megújult a Juhar utca, teljes hosszában, új körforgalom és kerékpárút épült, valamint meghosszabbították a Kopja utcát, egészet az elkerülő útig.

A megvalósult fejlesztés kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta,
a beruházás javította az itt működő gazdasági társaságok lehetőségeit és növelte a közlekedésbiztonságot is. Tágabb kitekintést téve a városvezető elmondta, a 83-as út fejlesztése is előnyösebb helyzetbe hozza majd a pápai ipart hozzátéve, az ipari park 116 hektáros területéből mindössze 5 hektár maradt az önkormányzat tulajdonában, a többin vagy már jelenleg is ipari tevékenység zajlik, vagy fejlesztésre vár. A két megújított út közötti terület mielőbbi betelepítésére is számít a város, hiszen a beruházás nem titkolt célja volt, hogy a meglévő iparterületek feltárását segítsék. Tervben van a park további fejlesztése is a következő unius ciklusban, de újabb iparterületek megnyitására is sor fog kerülni, a Szabó Dezső utca környékén.

Szalókyné Mógor Viktória, a Kopja utcában működő Pápai Asztalos Kft. cégvezetője elismerően szólt a megvalósult beruházásról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 08:42, szombat | Helyi

Áramszünet lesz több pápai utcában!

Az áramszolgáltató gallyazási munkálatokat végez március első napjaiban.

2021. Február 25. 16:08, csütörtök | Helyi

Pápán is megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunizmus fekete könyve - becslések és levéltári kutatások alapján - körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon.

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

2021. Február 25. 09:18, csütörtök | Helyi

Irattartót lopott a pápai nő, benne több tízezer forinttal

A pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.