Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2021. Március 31. 15:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

A város rendszerváltás utáni történetének egyik legnagyobb beruházásának lezárására került sor ma délután. Egy korábban elhanyagolt területen épült fel a minden igényt kielégítő sportközpont, valamint készült el egy új park.

A nagyszabású beruházás lezárását a járványhelyzet miatt nem ünnepelhette meg méltóképpen a város apraja-nagyja, arra szűk körben, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekt koordinálását végző társaság ügyvezetője, valamint a helyi sajtó jelenlétében kerülhetett csak sor.

A vírushelyzet miatt egyelőre a sportközpontot a nagy nyilvánosság számára továbbra sem tudják megnyitni, azt csak igazolt sportolók használhatják.

Több ütemben zajlott a kivitelezés

A tavaly januárban indult meg a kivitelezés, a volt gázcseretelep területén, ahol tavaly augusztusra elkészült a kutyafuttató, valamint a kutyatréning pálya.

A Téglagyári útón tovább haladva, egy meglehetősen elvadult területet találhattunk még egy évvel ezelőtt. Itt is két külön közbeszerzési eljárás keretében zajlott a kivitelezés, külön készült el a sportpálya és az épület.

Dobó, futó, ugró számok mindegyikét lehet űzni a sportpályán, ahova egyelőre csak az igazolt sportolók mehetnek be.

Egy minden igényt kielégítő konditerem is helyet kapott az épületben.

Végre a pápai tekések is új otthonra találhattak.

A kutyafuttató és a sportcentrum között skate pálya, játszótér és streetball pálya kapott helyet, a járványhelyzet elmúltával biztosan sokan fogják kihasználni ezeket az új lehetőségeket.

A projekthez tartozott még a Schwenczel rét közparkká való alakítása is, ezt az új létesítményt már birtokba vették a pápaiak.

A 3,3 milliárd forint értékű beruházáshoz a TOP pályázatán 1,758 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást nyert el az önkormányzat, majd múlt évben 1,387 milliárd forint ráemelést kapott a város a projekt többletköltségeinek fedezésére, így 150 millió forint saját forrással tudták megvalósítani a fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.