Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2021. Március 31. 15:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

A város rendszerváltás utáni történetének egyik legnagyobb beruházásának lezárására került sor ma délután. Egy korábban elhanyagolt területen épült fel a minden igényt kielégítő sportközpont, valamint készült el egy új park.

A nagyszabású beruházás lezárását a járványhelyzet miatt nem ünnepelhette meg méltóképpen a város apraja-nagyja, arra szűk körben, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekt koordinálását végző társaság ügyvezetője, valamint a helyi sajtó jelenlétében kerülhetett csak sor.

A vírushelyzet miatt egyelőre a sportközpontot a nagy nyilvánosság számára továbbra sem tudják megnyitni, azt csak igazolt sportolók használhatják.

Több ütemben zajlott a kivitelezés

A tavaly januárban indult meg a kivitelezés, a volt gázcseretelep területén, ahol tavaly augusztusra elkészült a kutyafuttató, valamint a kutyatréning pálya.

A Téglagyári útón tovább haladva, egy meglehetősen elvadult területet találhattunk még egy évvel ezelőtt. Itt is két külön közbeszerzési eljárás keretében zajlott a kivitelezés, külön készült el a sportpálya és az épület.

Dobó, futó, ugró számok mindegyikét lehet űzni a sportpályán, ahova egyelőre csak az igazolt sportolók mehetnek be.

Egy minden igényt kielégítő konditerem is helyet kapott az épületben.

Végre a pápai tekések is új otthonra találhattak.

A kutyafuttató és a sportcentrum között skate pálya, játszótér és streetball pálya kapott helyet, a járványhelyzet elmúltával biztosan sokan fogják kihasználni ezeket az új lehetőségeket.

A projekthez tartozott még a Schwenczel rét közparkká való alakítása is, ezt az új létesítményt már birtokba vették a pápaiak.

A 3,3 milliárd forint értékű beruházáshoz a TOP pályázatán 1,758 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást nyert el az önkormányzat, majd múlt évben 1,387 milliárd forint ráemelést kapott a város a projekt többletköltségeinek fedezésére, így 150 millió forint saját forrással tudták megvalósítani a fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.