Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 31. 15:55, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

Lezárult a projekt: 3,3 milliárdból újult meg a Téglagyári út két oldala

A város rendszerváltás utáni történetének egyik legnagyobb beruházásának lezárására került sor ma délután. Egy korábban elhanyagolt területen épült fel a minden igényt kielégítő sportközpont, valamint készült el egy új park.

A nagyszabású beruházás lezárását a járványhelyzet miatt nem ünnepelhette meg méltóképpen a város apraja-nagyja, arra szűk körben, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekt koordinálását végző társaság ügyvezetője, valamint a helyi sajtó jelenlétében kerülhetett csak sor.

A vírushelyzet miatt egyelőre a sportközpontot a nagy nyilvánosság számára továbbra sem tudják megnyitni, azt csak igazolt sportolók használhatják.

Több ütemben zajlott a kivitelezés

A tavaly januárban indult meg a kivitelezés, a volt gázcseretelep területén, ahol tavaly augusztusra elkészült a kutyafuttató, valamint a kutyatréning pálya.

A Téglagyári útón tovább haladva, egy meglehetősen elvadult területet találhattunk még egy évvel ezelőtt. Itt is két külön közbeszerzési eljárás keretében zajlott a kivitelezés, külön készült el a sportpálya és az épület.

Dobó, futó, ugró számok mindegyikét lehet űzni a sportpályán, ahova egyelőre csak az igazolt sportolók mehetnek be.

Egy minden igényt kielégítő konditerem is helyet kapott az épületben.

Végre a pápai tekések is új otthonra találhattak.

A kutyafuttató és a sportcentrum között skate pálya, játszótér és streetball pálya kapott helyet, a járványhelyzet elmúltával biztosan sokan fogják kihasználni ezeket az új lehetőségeket.

A projekthez tartozott még a Schwenczel rét közparkká való alakítása is, ezt az új létesítményt már birtokba vették a pápaiak.

A 3,3 milliárd forint értékű beruházáshoz a TOP pályázatán 1,758 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást nyert el az önkormányzat, majd múlt évben 1,387 milliárd forint ráemelést kapott a város a projekt többletköltségeinek fedezésére, így 150 millió forint saját forrással tudták megvalósítani a fejlesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.