Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 15. 20:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Nagyszabású építkezés zajlik a Téglagyári út környékén, ahol atlétikai központot, kutyafuttatót és közparkot alakítanak ki.

A mai napon az engedélyköteles munkálatok is zöld utat kaptak, így még látványosabb szakaszba lépnek a munkálatok.

A Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című európai uniós projektet, röviden barnamezős beruházásként is szokás emlegetni. A több mint 3 milliárd forint összértékű projekt kivitelezése már februárban megkezdődött a volt gázcseretelep területén, ahol kutyafuttató épül, valamint annak szomszédságában, ahol az atlétikai pálya helyének kialakása zajlik. A mai napon a még hátra lévő munkafolyamatok is megkezdődhettek, vagyis elindult az atlétiai központ épületének a kialakítása, valamint a Schwenczel rét közparkká való átalakítása.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen tekintette meg a zajló munkálatokat és egyeztetett a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelősével.

A városvezető azt mondta, hogy jó döntés volt szétválasztani a projektelemeket, mivel így a nem engedélyköteles építési munkálatok már korábban elkezdődhettek.

A mai napon megkezdett építkezés méreteiről elhangzott, a sportcentrum épülete 1300 négyzetméter alapterületű lesz. Az épület hossza 107 méter, a létesítmény többségében egyszintes lesz, benne 80 méter hosszú fedett futófolyosóval, 4 sávos tekepályával, konditeremmel, irodákkal, kiszolgáló helyiségekkel. A sportpálya mentén pedig lelátó is készül.

- Az úttest mellett 6-15 méter változó szélességű zöld sáv helyezkedik majd el, ezen belül építjük fel az épületet, a parkoló pedig az épület meghosszabbításában készül és egy rövid torkolattal csatlakozik majd a Téglagyári úthoz - tudtuk meg Csehi Lóránttól, a Vemévszer Kft. létesítményfelelősétől, aki hozzátette, hamarosan megkezdik az alapozási munkálatokat.

A másik helyszín, ahol szintén megkezdődhet a kivitelezés, az a Schwenczel rét. Itt túl azon, hogy készül egy záportározó, a környező utcák csapadékvízének felfogására,kialakítanak egy rendezett parkot játszótérrel, sétányokkal, padokkal, közvilágítással. Itt először a tómeder kiemelésével kezdik meg a munkálatokat, majd rendbe teszik az elvezető medret, hogy a csapadékvíz ne tehesse tönkre a földmunkákat - mondta el a létesítményfelelős hozzátéve, várhatóan tudják tartani a kitűzött ütemtervet, bár a koronavírus-járvány bizonytalanná teszi a tervezést.

A sportcentrum épületének kivitelezése 1,8 milliárd forintba kerül, a Schwenczel rétre pedig 274 millió forintot fordítanak. A munkálatok elvégzésére 8 hónap áll rendelkezésre, de a mostani rendkívüli helyzetben már 3 hónappal meghosszabbodhat a kivitelezési határidő, amely akár még tovább is nyúlhat, ha súlyosbodik a helyzet. A projekt befejezéséhez rendelkezésre áll az anyagi forrás, bár ezt is befolyásolhatja a járványhelyzet rosszabbodása. - A mai nappal azt látjuk, hogy biztonsággal megkezdődhet a beruházás és azt reméljük, hogy biztonsággal befejezhető is lesz. Annyi könnyebbséget már most kaptunk az irányító hatóságtól, hogy 3 hónappal kitolhatók a határidők. Azt hiszem, ha más segítséget egy megnehezedett helyzetben nem is kapunk, arra mindenképpen számíthatunk, hogy ezek a határidők tovább is tolhatók, ez pedig azt jelenti, hogy a fedezetet sem csak a 2020-as költségvetésből kell tudni biztosítani, hanem 2021-gyel is számolhatunk, sőt akár 2022-vel is - mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék