Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2020. Április 15. 20:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Megkezdődhet az atlétikai központ épületének a kivitelezése is

Nagyszabású építkezés zajlik a Téglagyári út környékén, ahol atlétikai központot, kutyafuttatót és közparkot alakítanak ki.

A mai napon az engedélyköteles munkálatok is zöld utat kaptak, így még látványosabb szakaszba lépnek a munkálatok.

A Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című európai uniós projektet, röviden barnamezős beruházásként is szokás emlegetni. A több mint 3 milliárd forint összértékű projekt kivitelezése már februárban megkezdődött a volt gázcseretelep területén, ahol kutyafuttató épül, valamint annak szomszédságában, ahol az atlétikai pálya helyének kialakása zajlik. A mai napon a még hátra lévő munkafolyamatok is megkezdődhettek, vagyis elindult az atlétiai központ épületének a kialakítása, valamint a Schwenczel rét közparkká való átalakítása.

Dr. Áldozó Tamás polgármester a helyszínen tekintette meg a zajló munkálatokat és egyeztetett a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelősével.

A városvezető azt mondta, hogy jó döntés volt szétválasztani a projektelemeket, mivel így a nem engedélyköteles építési munkálatok már korábban elkezdődhettek.

A mai napon megkezdett építkezés méreteiről elhangzott, a sportcentrum épülete 1300 négyzetméter alapterületű lesz. Az épület hossza 107 méter, a létesítmény többségében egyszintes lesz, benne 80 méter hosszú fedett futófolyosóval, 4 sávos tekepályával, konditeremmel, irodákkal, kiszolgáló helyiségekkel. A sportpálya mentén pedig lelátó is készül.

- Az úttest mellett 6-15 méter változó szélességű zöld sáv helyezkedik majd el, ezen belül építjük fel az épületet, a parkoló pedig az épület meghosszabbításában készül és egy rövid torkolattal csatlakozik majd a Téglagyári úthoz - tudtuk meg Csehi Lóránttól, a Vemévszer Kft. létesítményfelelősétől, aki hozzátette, hamarosan megkezdik az alapozási munkálatokat.

A másik helyszín, ahol szintén megkezdődhet a kivitelezés, az a Schwenczel rét. Itt túl azon, hogy készül egy záportározó, a környező utcák csapadékvízének felfogására,kialakítanak egy rendezett parkot játszótérrel, sétányokkal, padokkal, közvilágítással. Itt először a tómeder kiemelésével kezdik meg a munkálatokat, majd rendbe teszik az elvezető medret, hogy a csapadékvíz ne tehesse tönkre a földmunkákat - mondta el a létesítményfelelős hozzátéve, várhatóan tudják tartani a kitűzött ütemtervet, bár a koronavírus-járvány bizonytalanná teszi a tervezést.

A sportcentrum épületének kivitelezése 1,8 milliárd forintba kerül, a Schwenczel rétre pedig 274 millió forintot fordítanak. A munkálatok elvégzésére 8 hónap áll rendelkezésre, de a mostani rendkívüli helyzetben már 3 hónappal meghosszabbodhat a kivitelezési határidő, amely akár még tovább is nyúlhat, ha súlyosbodik a helyzet. A projekt befejezéséhez rendelkezésre áll az anyagi forrás, bár ezt is befolyásolhatja a járványhelyzet rosszabbodása. - A mai nappal azt látjuk, hogy biztonsággal megkezdődhet a beruházás és azt reméljük, hogy biztonsággal befejezhető is lesz. Annyi könnyebbséget már most kaptunk az irányító hatóságtól, hogy 3 hónappal kitolhatók a határidők. Azt hiszem, ha más segítséget egy megnehezedett helyzetben nem is kapunk, arra mindenképpen számíthatunk, hogy ezek a határidők tovább is tolhatók, ez pedig azt jelenti, hogy a fedezetet sem csak a 2020-as költségvetésből kell tudni biztosítani, hanem 2021-gyel is számolhatunk, sőt akár 2022-vel is - mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:14, hétfő | Helyi

Holnap jelentős felújítási munkák kezdődnek meg az elkerülő úton

Nagyjából másfél kilométer hosszan fognak aszfaltozni a következő hetekben, az Acsádi úti kereszteződés környékén.

2023. Szeptember 25. 11:29, hétfő | Helyi

Börtönbe mehet a férfi, aki eltiltás hatálya alatt vezetett és okozott balesetet

Tavaly novemberben okozott balesetet Békáson 24 éves férfi.

2023. Szeptember 25. 09:54, hétfő | Helyi

10 perc alatt kétszer intézkedtek csendháborítás miatt a pápai rendőrök

Csóton, illetve a pápai piacon is intézkedniük kellett a rendőröknek.

2023. Szeptember 23. 21:38, szombat | Helyi

Nyolc gólt lőtt a Perutz!

A Perutz a vármegyei labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában igazi gólfesztivált rendezett és nyolc alkalommal köszönt be a Csetény kapujába.