Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2019. Július 19. 13:16, péntek | PR

Legyen a fürdés játék - pancsolás a legkisebbekkel

Legyen a fürdés játék - pancsolás a legkisebbekkel

Minden újszülött fél az első fürdetések alkalmával, és ez nem a víznek köszönhető.

Az ok inkább a meztelenség, a hideg miatt van, amit a bőrükön éreznek, hiszen bármilyen meleg is van egy fürdőben vagy épp a szobában, az újszülöttnek ez nem komfortos érzés. Ilyenkor segít, ha gyorsak vagyunk, és minél hamarabb végzünk a baba fürdetésével, megtöröljük, felöltöztetjük.

Ez a korszak azonban véget ér, ha pancsolós korba ér a csemeténk. A fürdés egy nagy kalanddá válik, fantasztikusan jó közeg egy kis mókázásra. Ha pedig játékokat is csempészünk a kádba, gyermekünk biztosan nem is akar majd kijönni. Ehhez játékokat pedig válasszunk a Szoti játékbolt, ajándék áruházból.

Gumikacsa, horgászós játék, habfürdő és rajzolós, vízfestős szappanok

A fürdőben való játék alapvető kellékei természetesen a teljesség igénye nélkül:

  • Az első játékok között biztosan ott van a gumikacsa
  • Úszó állatok, mint a halak, teknősök, tengeri bizgentyűk
  • Remek játékok a vizet szinező festőszappanok, habok
  • Ne maradjon ki a csempe sem, rajzolhatunk rájuk lemosható fürdőkrétával is
  • A kiürült flakonok sokféle lehetőséget rejtenek
  • Jó játék a kád kosárlabda, bár ez már inkább nagyobb gyerekek, vagy akár a felnőttek esti relax-játéka lehet

Ismerjük meg a fizikát

Természetesen nem 1 éves korban kell Arkhimédész híres törvényét megértetni velük, de játszani vele mindenképpen jó móka. A kíváncsiság úgyis utat mutat. Élvezik, amikor buborék bukkan fel a lenyomott tárgyak alól, de azt is, amikor nehezebb a légbuborék miatt lenyomni valamit a víz alá. Babakádban fürödve a nagyobb lurkók észreveszik, hogy ha beleülnek, megemelkedik a víz, ez is remek móka lehet.

A habfürdő habja betakar, apró játékokat elrejt, illetve jó móka kutakodni alatta az eltűnt játékok után. Lehet belőle szakállat csinálni, és jól mutat sapkaként a gyerkőc fején.

A fürdős játékoknak csak a fantázia szabhat határt, és nincs olyan gyerek, aki ne szeretne pancsolni. Minden szülő ismeri azt a paradoxont, hogy a gyereket nem lehet beparancsolni a kádba, de ha egyszer bemászott, annál sokkal nehezebb lesz kiimádkozni onnan.

És még egy jó fürdős játék, nekem személy szerint az egyik gyerekkori kedvencem

Mégpedig a felnőtt férfi textil zsebkendő. Bármennyi időt el tudtam játszani azzal, hogy hirtelen a vízbe rántva le lehet húzni vele a víz alá egy nagy légbuborékot, ami azután a textil szálai között lassan kinyomható. Érdekes ahogyan az apró lyukak között ezer és ezer buborékként tör a levegő a felszínre. A textil zsebkendő ma már nem igazán divat, pedig mennyi mindenre jó még ma is. Például fürdőjátéknak, és akár fürdőkesztyűnek is használhatjuk a játék után.

Mindenhol és minden tevékenység kapcsán tanulhatunk, kössük össze a játékot a kötelezettségekkel

Az élet egy hatalmas játszótér és iskola is egyben, így a nagyobb gyerekekkel a fürdés után együtt pakolhatjuk el a játékokat, a levetett ruhát. Így megtanulják azt is, hogy rendbe téve hagyjuk el magunk után a fürdőszobát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.

2020. Január 18. 09:31, szombat | PR

12 érdekes sport tény a nagyvilágból

Azok a személyek, akik szeretik a sportot, bizonyára nem csak a meccseket és egy-egy bajnokságot szeretnek végig izgulni, ha a sporttal kapcsolatos tényeket is szeretik olvasgatni.

2020. Január 07. 20:26, kedd | PR

Mennyi az annyi? - A nagy kazán választás

Ha melegre gondolunk, elsőként jut eszünkbe a gázbojler. Amennyiben pedig költséghatékony vagy környezetbarát megoldásra gondolunk, felkerül a listánkra az elektromos bojler és a hőszivattyú is.

2020. Január 07. 20:25, kedd | PR

Szőrmével a téli hideg ellen

A téli évszakok nem csak a környezet, hanem az öltözködésünk szempontjából is szürkébbek.