Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Július 19. 13:16, péntek | PR

Legyen a fürdés játék - pancsolás a legkisebbekkel

Legyen a fürdés játék - pancsolás a legkisebbekkel

Minden újszülött fél az első fürdetések alkalmával, és ez nem a víznek köszönhető.

Az ok inkább a meztelenség, a hideg miatt van, amit a bőrükön éreznek, hiszen bármilyen meleg is van egy fürdőben vagy épp a szobában, az újszülöttnek ez nem komfortos érzés. Ilyenkor segít, ha gyorsak vagyunk, és minél hamarabb végzünk a baba fürdetésével, megtöröljük, felöltöztetjük.

Ez a korszak azonban véget ér, ha pancsolós korba ér a csemeténk. A fürdés egy nagy kalanddá válik, fantasztikusan jó közeg egy kis mókázásra. Ha pedig játékokat is csempészünk a kádba, gyermekünk biztosan nem is akar majd kijönni. Ehhez játékokat pedig válasszunk a Szoti játékbolt, ajándék áruházból.

Gumikacsa, horgászós játék, habfürdő és rajzolós, vízfestős szappanok

A fürdőben való játék alapvető kellékei természetesen a teljesség igénye nélkül:

  • Az első játékok között biztosan ott van a gumikacsa
  • Úszó állatok, mint a halak, teknősök, tengeri bizgentyűk
  • Remek játékok a vizet szinező festőszappanok, habok
  • Ne maradjon ki a csempe sem, rajzolhatunk rájuk lemosható fürdőkrétával is
  • A kiürült flakonok sokféle lehetőséget rejtenek
  • Jó játék a kád kosárlabda, bár ez már inkább nagyobb gyerekek, vagy akár a felnőttek esti relax-játéka lehet

Ismerjük meg a fizikát

Természetesen nem 1 éves korban kell Arkhimédész híres törvényét megértetni velük, de játszani vele mindenképpen jó móka. A kíváncsiság úgyis utat mutat. Élvezik, amikor buborék bukkan fel a lenyomott tárgyak alól, de azt is, amikor nehezebb a légbuborék miatt lenyomni valamit a víz alá. Babakádban fürödve a nagyobb lurkók észreveszik, hogy ha beleülnek, megemelkedik a víz, ez is remek móka lehet.

A habfürdő habja betakar, apró játékokat elrejt, illetve jó móka kutakodni alatta az eltűnt játékok után. Lehet belőle szakállat csinálni, és jól mutat sapkaként a gyerkőc fején.

A fürdős játékoknak csak a fantázia szabhat határt, és nincs olyan gyerek, aki ne szeretne pancsolni. Minden szülő ismeri azt a paradoxont, hogy a gyereket nem lehet beparancsolni a kádba, de ha egyszer bemászott, annál sokkal nehezebb lesz kiimádkozni onnan.

És még egy jó fürdős játék, nekem személy szerint az egyik gyerekkori kedvencem

Mégpedig a felnőtt férfi textil zsebkendő. Bármennyi időt el tudtam játszani azzal, hogy hirtelen a vízbe rántva le lehet húzni vele a víz alá egy nagy légbuborékot, ami azután a textil szálai között lassan kinyomható. Érdekes ahogyan az apró lyukak között ezer és ezer buborékként tör a levegő a felszínre. A textil zsebkendő ma már nem igazán divat, pedig mennyi mindenre jó még ma is. Például fürdőjátéknak, és akár fürdőkesztyűnek is használhatjuk a játék után.

Mindenhol és minden tevékenység kapcsán tanulhatunk, kössük össze a játékot a kötelezettségekkel

Az élet egy hatalmas játszótér és iskola is egyben, így a nagyobb gyerekekkel a fürdés után együtt pakolhatjuk el a játékokat, a levetett ruhát. Így megtanulják azt is, hogy rendbe téve hagyjuk el magunk után a fürdőszobát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.