Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. Október 30. 23:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közel volt a meglepetés, de végül a hosszabbításban kikapott a Perutz a Vasastól

Közel volt a meglepetés, de végül a hosszabbításban kikapott a Perutz a Vasastól

A Vasas csapatát fogadta a Magyar Kupában a Perutz, amely nem kis meglepetésre 2:2-es döntetlent ért el másodosztályú riválisával szemben, a rendes játékidőben.

A budapesti csapat óriási küzdelemben, csupán a hosszabbításban tudta megszerezni a továbbjutást Pápán.

Ezen a LINKEN a teljes mérkőzést visszanézheti!

Hideg őszi idő fogadta a kilátogató szurkolókat a Perutz Stadionban, amelyben ugyan sok szék maradt üresen, de a pápai fanatikusok hangja betöltötte a stadiont. Tisztes helytállást, közönségszórakoztató focit ígértek Lengyel Ferenc tanítványai és ígéretükhöz hűen bátor játékkal is kezdték a találkozót. A 12. percben rögtön az első gólhelyzetét berúgták a hazaiak, egy szabadrúgás után Zsirai lőtt becsúszva a hálóba, 1:0.

A pápai vezetés után kiegyenlített játékot hozott a folytatás, nagyrészt a vendégek birtokolták a labdát, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Egészen a 35. percig, amikor Szatmári lőtt távolról, a labda a kapufáról Bánki kapus hátára pattant, onnan pedig a hálóban kötött ki. Egy perc sem telt el a következő találatig, Daróczi lőtt a pápai kapuba, más kérdés, hogy a gól előtt Torghelle szabálytalankodott, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem úgy Lengyel Ferenc, aki heves reklamálásáért piros lapot kapott.

A gyors egymásutánban bekapott két gól után sem esett össze a Pápa, nem sokkal a szünet után kiegyenlítettek a hazaiak, egy szabadrúgáskombináció után Kalász bombázott a vendégek kapujába, 2:2. A folytatásban túl sok helyzetet nem tudtak kialakítani a Vasas játékosai, köszönhetően a pápaiak szervezett játékának. A rendes játékidő utolsó perceiben beszorult ugyan a Perutz, de több gólt nem kapott, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A 105. percben Lakatos adott középre, Torghelle fejesét még kiütötte a kapus, de Rétyi közelről a kapuba lőtt. A 109. percben aztán eldőlt a továbbjutás, Balajti is betalált egy szép tekerést követően. Amikor már úgy tűnt, hogy további fordulatot már nem tartogat a találkozó, a 119. minutumban Hanzl csapott le egy hazaadott labdára és gurított a kapuba. Sajnos túl későn jött a szépítés, az egyenlítésre már nem maradt idő.

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A pápai csapat tagjai így is rászolgáltak a szurkolók vastapsára, óriásit küzdöttek a pályán, megszorongatva az egy osztállyal feljebb játszó Vasas csapatát. Jár az elismerés a pápai szurkolóknak is, akik végig hangosan és sportszerűen buzdították a focistákat.

Pápai Perutz FC - Vasas 3-4 (Zsirai, Kalász, Hanzl, ill. Szatmári, Daróczi, Rétyi, Balajti)

Lengyel Ferenc: Minden dicséretet megérdemel a csapat, teljesen nyitottá tette a párharcot. Sajnálom, hogy nem sikerült a még nagyobb bravúr, ami véleményem szerint benne volt a meccsben. Azt gondolom, ha a játékvezető korrekt módon vezette volna ezt a kupameccset, akár a tizenegyes-párbajig is eljuthattunk volna. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket, ezidáig adósak voltunk a jó játékkal hazai pályán (Nyilatkozat: Pápa-ma.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 09:36, péntek | Helyi

Ittasan ütközött egy ház falának, egy fának és egy másik autónak a pápai sofőr

A 27 éves pápai sofőrt otthonában igazoltatták a rendőrök.

2019. December 05. 21:02, csütörtök | Helyi

Dr. Kissné Vadicsku Patrícia kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

2019. December 05. 09:09, csütörtök | Helyi

Láthatóság életet menthet!

Rövid időn belül egy kerékpáros és egy gyalogos halt meg közlekedési balesetben, Veszprém megyében. Mindkét baleset sötétben történt, és egyik áldozat sem volt jól látható.

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.