Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2019. Október 30. 23:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közel volt a meglepetés, de végül a hosszabbításban kikapott a Perutz a Vasastól

Közel volt a meglepetés, de végül a hosszabbításban kikapott a Perutz a Vasastól

A Vasas csapatát fogadta a Magyar Kupában a Perutz, amely nem kis meglepetésre 2:2-es döntetlent ért el másodosztályú riválisával szemben, a rendes játékidőben.

A budapesti csapat óriási küzdelemben, csupán a hosszabbításban tudta megszerezni a továbbjutást Pápán.

Ezen a LINKEN a teljes mérkőzést visszanézheti!

Hideg őszi idő fogadta a kilátogató szurkolókat a Perutz Stadionban, amelyben ugyan sok szék maradt üresen, de a pápai fanatikusok hangja betöltötte a stadiont. Tisztes helytállást, közönségszórakoztató focit ígértek Lengyel Ferenc tanítványai és ígéretükhöz hűen bátor játékkal is kezdték a találkozót. A 12. percben rögtön az első gólhelyzetét berúgták a hazaiak, egy szabadrúgás után Zsirai lőtt becsúszva a hálóba, 1:0.

A pápai vezetés után kiegyenlített játékot hozott a folytatás, nagyrészt a vendégek birtokolták a labdát, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Egészen a 35. percig, amikor Szatmári lőtt távolról, a labda a kapufáról Bánki kapus hátára pattant, onnan pedig a hálóban kötött ki. Egy perc sem telt el a következő találatig, Daróczi lőtt a pápai kapuba, más kérdés, hogy a gól előtt Torghelle szabálytalankodott, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem úgy Lengyel Ferenc, aki heves reklamálásáért piros lapot kapott.

A gyors egymásutánban bekapott két gól után sem esett össze a Pápa, nem sokkal a szünet után kiegyenlítettek a hazaiak, egy szabadrúgáskombináció után Kalász bombázott a vendégek kapujába, 2:2. A folytatásban túl sok helyzetet nem tudtak kialakítani a Vasas játékosai, köszönhetően a pápaiak szervezett játékának. A rendes játékidő utolsó perceiben beszorult ugyan a Perutz, de több gólt nem kapott, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A 105. percben Lakatos adott középre, Torghelle fejesét még kiütötte a kapus, de Rétyi közelről a kapuba lőtt. A 109. percben aztán eldőlt a továbbjutás, Balajti is betalált egy szép tekerést követően. Amikor már úgy tűnt, hogy további fordulatot már nem tartogat a találkozó, a 119. minutumban Hanzl csapott le egy hazaadott labdára és gurított a kapuba. Sajnos túl későn jött a szépítés, az egyenlítésre már nem maradt idő.

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A pápai csapat tagjai így is rászolgáltak a szurkolók vastapsára, óriásit küzdöttek a pályán, megszorongatva az egy osztállyal feljebb játszó Vasas csapatát. Jár az elismerés a pápai szurkolóknak is, akik végig hangosan és sportszerűen buzdították a focistákat.

Pápai Perutz FC - Vasas 3-4 (Zsirai, Kalász, Hanzl, ill. Szatmári, Daróczi, Rétyi, Balajti)

Lengyel Ferenc: Minden dicséretet megérdemel a csapat, teljesen nyitottá tette a párharcot. Sajnálom, hogy nem sikerült a még nagyobb bravúr, ami véleményem szerint benne volt a meccsben. Azt gondolom, ha a játékvezető korrekt módon vezette volna ezt a kupameccset, akár a tizenegyes-párbajig is eljuthattunk volna. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket, ezidáig adósak voltunk a jó játékkal hazai pályán (Nyilatkozat: Pápa-ma.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.

2020. Szeptember 28. 12:34, hétfő | Helyi

Hazai pályán kapott ki a Perutz

A Zalaegerszeg második csapata vitte el mindhárom pontot a Perutz Stadionból.

2020. Szeptember 27. 15:01, vasárnap | Helyi

Befogadó istentisztelet a pápai református templomban

Befogadó istentiszteleten köszöntötte a pápai gyülekezet, az Édenkert Pápai Református Óvoda új óvodásait, a gyermekek családtagjait, és az intézményhez újonnan csatlakozott munkatársakat.