Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Február 26. 07:56, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu, Pápa-ma.hu

Kiütéssel kezdett a Perutz

Kiütéssel kezdett a Perutz

A megyei első osztály tavaszi szezonjának nyitófordulójában a tabella 13. helyén álló Csetény csapatát fogadta a pápai együttes.

Marton Miklós csapata egy eredményes, hét hetes téli felkészülést és hét edzőmeccset követően játszott ismét tétmérkőzést, melyet abszolút esélyesként várhatott. A vendégek négy győzelem, egy döntetlen, tíz vereséges mutatóval készültek a folytatásra, télen ráadásul edzőt is cserélt a csetényi gárda, Nagy Lászlót Molnár János váltotta a kispadon. A pápaiak mestere a kezdő sípszó előtt hangsúlyozta, mivel ez lesz mindkét együttesnek az első tavaszi találkozója, minden bizonnyal lelkes lesz az ellenfelük is, így egyáltalán nem számít könnyű 90 percre. A kezdő tizenegyben három új igazolás kapott helyet, a házigazdák a Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Böröczky – Iványi, Somogyi, Horváth T., Szép – Baldauf - Venczel kezdővel indították a derbit. A kezdeti puhatolózás után már a harmadik percben megzörrent a vendégek hálója, egy szépen felépített támadás végén Baldauf beadását a hosszún érkező Venczel bólintotta a hálóba 1-0.

1. gól (VIDEÓ)

A folytatásban is a mieink domináltak, melynek köszönhetően sikerült megduplázni az előnyt: a 17. percben Somogyi húsz méterről, egy középről megeresztett lövéssel vette be Mits kapuját, igaz a gólban a vendégek portása is jócskán benne volt 2-0.VIDEÓ:

Egy óra játék után Szép pontos szögletét Somogyi csúsztatta a jobb alsóba, ezzel már három volt a különbség. VIDEÓ:

A 76. percben Szép robogott el a jobb oldalon, majd a hosszún érkező Venczel elé tálalt, akinek közelről nem volt nehéz dolga 4-0. VIDEÓ:

A 79. percben az egyik új szerzemény Szedlacsek is játéklehetőséghez jutott, és három perccel később ki is osztott egy gólpasszt, a bal oldalon a szintén csereként pályára lépő Bollát hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki a kimozduló kapus mellett a bal alsóba gurított 5-0.VIDEÓ:

A Perutz legfőbb riválisa, a Balatonfüredi FC február 26-án Öskün lép pályára. A bajnokságban ismét hazai találkozó következik, március 4-én 15 órától Balatonalmádi lesz az ellenfél.

Marton Miklós: Az elején úgy láttam, a játékosok túlságosan is bizonyítani szerettek volna, emiatt némi görcsösség felfedezhető volt a játékunkon, sok volt a pontatlanság. Több olyan szituáció is volt az ellenfél kapuja előtt, amikor nem jó döntéseket hoztunk, ha éltünk volna ezekkel, akkor két számjegyű is lehetett volna a végeredmény. A Csetény nagyon nem akart játszani, egyetlen céljuk az volt, hogy elkerüljék a nagyarányú vereséget. Ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen, az 5-0 is szép teljesítmény, de jövő héten ennél több kell.

Perutz FC – Csetény 5-0 (2-0) Gsz.: Venczel 2, Somogyi 2, Bolla

Perutz FC: Simon – Udvardi (’85 Barcsa), Domján, Kovács, Böröczky (’86 Györkös Z.)– Iványi (’64 Bolla), Somogyi, Horváth T. (’46 Szalai G.), Szép – Baldauf (’79 Szedlacsek) - Venczel

Csetény: Mits – Kovács (’79 Gersics), Hornyacsek, Jakab, Bíró, Szenft - Nagy R., Sadjo, Kottyán – Nagy L. (’88 Jakab) – Dávid (’68 Pass)

További eredmények:
Várpalota – Úrkút 0-0
Füzföi AK – Magyarpolány 6-0
Tihany – Ajka Kristály 6-0
Pét – Devecser 1-2

A teljes mérkőzés:

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére