Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 18. 13:39, szerda | Sport
Forrás: MTI

Király bekerült az UEFA pótselejtezős álomcsapatába

Király bekerült az UEFA pótselejtezős álomcsapatába

Király Gábort jelölte a kedden zárult Eb-pótselejtezők legjobbjának az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), s ennek megfelelően bekerült ezen szakasz álomcsapatába is.

A 11 játékos között egyetlen olyan szerepel a szlovén Cesar személyében, akinek csapata alulmaradt a párharcában. A 101-szeres válogatott magyar kapus és a szlovén védő mellett négy ukrán, három ír és két svéd futballista kapott helyett.

Az UEFA azzal indokolta választását, hogy a Haladás hálóőre a norvégok elleni mindkét meccsen számos nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a magyarok 44 év után ismét kijutottak a kontinensviadalra. Az is olvasható, hogy a 40. életévét április elsején betöltő Király lehet az Eb-k történetének első játékosa, aki "ötödik évtizedébe lépve pályára lép az Eb-n".

A nyolc találkozó legszebb góljának a szintén álomcsapatba került svéd Zlatan Ibrahimovic szabadrúgásból lőtt keddi találatát választották.

Az UEFA érdekességként megjegyezte, hogy a svédekkel szemben alulmaradt dánoknál 15 év után távozik posztjáról Morten Olsen szövetségi kapitány, illetve hogy az ukránok az előző öt elbukott pótselejtező - ebből egy Eb és négy vb - után a hatodikat a szlovénokat búcsúztatva megnyerték.

Az UEFA pótselejtezős álomcsapata:
Király - Sevcsuk (ukrán), Cesar (szlovén), Keogh (ír), Fedeckij (ukrán) - Jarmolenko (ukrán), McCarthy (ír), Forsberg (svéd), Szeleznyov (ukrán) - Walters (ír), Ibrahimovic (svéd)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Péntektől lehet jegyet vásárolni a döntőre

Péntektől lehet jegyet venni a labdarúgó MOL Magyar Kupa május 15-i döntőjére, melyben Paks csap össze a Ferencvárossal a Puskás Arénában.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.