Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 03. 19:13, szombat | Helyi sport
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.), NSO.hu

Keserves győzelem a nyitányon!

Keserves győzelem a nyitányon!

A három pontot megszereztük, a többi nem számít!

A labdarúgó NB I 18. fordulójában a tizenötödik helyen álló Pápa a nyolcadik Paksot fogadta. Csapatunk a 37. percben szerzett vezetést a szenegáli Mouhamadou Seye találatával, akit a gólja után le kellett cserélni. A második félidőben ugyan nagyon nyomott a Paks, de egyenlítenie már nem sikerült, így a pápai gárda Bene Ferenc irányításával első pontjait szerezte, s elkerült a kieső helyről is.

A találkozó Böde két helyzetével indult, a paksiak támadója egyszer mellé, egyszer pedig fölé lőtte a labdát. Sipeki és Bartha már jobban célzott, ekkor meg Szűcs kapus volt résen, és hárítani tudta a veszélyt.

Ezt követően a pápaiak szenegáli légiósának, Seyének percei következtek: az NB I-ben most debütáló játékos előbb a 21. percben egy sárga lap árán úgy semlegesítette a paksiak legveszélyesebb támadóját, Böde Dánielt, hogy azt le is kellett cserélni.

A 32. percben ugyan mellé fejelt egy nagy helyzetet, öt perccel később azonban Farkas csúsztatása után 10 méterről estében talált a kapu jobb oldalába, megszerezve a hazaiaknak a vezetést (1–0). Seye részéről ezzel ennyi is volt a meccs, mert a gólszerzés során megsérült, és ő sem tudta folytatni a játékot...

A második játékrészben nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hátrányban lévő vendégek, előbb Gévay fejelt a kapu fölé, majd Hrepka már Szűcs kapust is kicselezte, de végül kiszorított helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A félidő közepén Sipeki, majd a csereként beálló Montvai lövését kellett bravúrral hárítania Szűcsnek. A 75. percben Benko fejese után Csernyánszki kapus bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne növelje kétgólosra előnyét a Pápa.

A pápai csapat először szerzett pontokat Bene Ferenc vezetőedző irányítása alatt, s a győzelemnek köszönhetően elkerült a kieső helyről. Ezen a meccsen nem a játék, hanem az eredmény számított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.