Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2017. Október 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Nagyjából egy hónapja kezdték meg a felújítási és bővítési munkálatokat a hat praxis számára otthont adó rendelő-épületen.

A ma délelőtti helyszínbejáráson Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása az első olyan Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás, amelynél már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok. A lakótelep életében nagyon fontos beruházásról van szó - mondta a városvezető hozzátéve, városi költségvetési forrásból a rendelő környezete is megújul. Ez utóbbival kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, megtörtént a tervező kiválasztása, amint elkészülnek a tervek, újabb lakossági fórumot tartanak, melyen a környékben élők elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat.

Bocskay László önkormányzat képviselőtől megtudtuk, jelenleg a felújítási munkálatok nagyjából 30 százalékos készültségi szinten állnak. Elkészültek at új külső falak, melyekkel 20 négyzetméterrel nő a rendelő területe, zajlik a régi nyílászárók kibontása, megtörténtek a közfaláthelyezések és a villanyvezetékek cseréi. Jövő héten fognak várhatóan megérkezni az új nyílászárók, ezek beépítését követően helyezhezik fel a szakemberek a külső falszigetelést.

További orvosi rendelő felújítás kapcsán születhet döntés a közeljövőben, ugyanis a Béke téri rendelő kiváltására szolgáló TOP-os projektről november 9-én születik döntés a Veszprém Megyei Közgyűlésben.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:15, péntek | Helyi

Skriba Máté újra Perutz mezben

A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Skriba Máté Pápán folytatja pályafutását.

2020. Július 03. 08:11, péntek | Helyi

Legyen a futás ünnep - Szombaton adják át az új futókört a Külső-Várkertben

Az egy kilométer hosszú, rekortán borítású futópálya átadó ünnepségét szombaton délelőtt tartják meg.

2020. Július 03. 07:23, péntek | Helyi

Rendőrkézen a tolvajok

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 25 éves békási férfit és egy 20 éves dabronyi nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Július 02. 19:01, csütörtök | Helyi

Ismét látogatható a pápai zsinagóga

Július 1-től újra megnyitotta kapuit a zsinagóga, mely keddtől szombatig 10-18 óráig várja a látogatókat.