Városlista
2021. június 20, vasárnap - Rafael

Hírek

2017. Október 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Nagyjából egy hónapja kezdték meg a felújítási és bővítési munkálatokat a hat praxis számára otthont adó rendelő-épületen.

A ma délelőtti helyszínbejáráson Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása az első olyan Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás, amelynél már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok. A lakótelep életében nagyon fontos beruházásról van szó - mondta a városvezető hozzátéve, városi költségvetési forrásból a rendelő környezete is megújul. Ez utóbbival kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, megtörtént a tervező kiválasztása, amint elkészülnek a tervek, újabb lakossági fórumot tartanak, melyen a környékben élők elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat.

Bocskay László önkormányzat képviselőtől megtudtuk, jelenleg a felújítási munkálatok nagyjából 30 százalékos készültségi szinten állnak. Elkészültek at új külső falak, melyekkel 20 négyzetméterrel nő a rendelő területe, zajlik a régi nyílászárók kibontása, megtörténtek a közfaláthelyezések és a villanyvezetékek cseréi. Jövő héten fognak várhatóan megérkezni az új nyílászárók, ezek beépítését követően helyezhezik fel a szakemberek a külső falszigetelést.

További orvosi rendelő felújítás kapcsán születhet döntés a közeljövőben, ugyanis a Béke téri rendelő kiváltására szolgáló TOP-os projektről november 9-én születik döntés a Veszprém Megyei Közgyűlésben.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 11:39, péntek | Helyi

Emléktábla avatás a pápai Fő téren

Különleges emlékalkalmak részesei voltunk 2021. június 17-én, csütörtökön kora délután az Elsősorban pápai Városbarát Egylet (EpVE) önkénteseivel.

2021. Június 17. 21:47, csütörtök | Helyi

Késelés történt a Gróf úton?

Több rendőrautó és mentőautó érkezett a Gróf úton, az egyik vendéglátóipari egységhez. Információink szerint egy embert megkéseltek.

2021. Június 17. 18:49, csütörtök | Helyi

Meisel Józsefre emlékeztek

2021. Június 17. 15:12, csütörtök | Helyi

Legyél Te is rendőr!

Rendőrjárőr-képzésre várják az állampolgárok jelentkezését.