Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Nagyjából egy hónapja kezdték meg a felújítási és bővítési munkálatokat a hat praxis számára otthont adó rendelő-épületen.

A ma délelőtti helyszínbejáráson Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása az első olyan Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás, amelynél már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok. A lakótelep életében nagyon fontos beruházásról van szó - mondta a városvezető hozzátéve, városi költségvetési forrásból a rendelő környezete is megújul. Ez utóbbival kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, megtörtént a tervező kiválasztása, amint elkészülnek a tervek, újabb lakossági fórumot tartanak, melyen a környékben élők elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat.

Bocskay László önkormányzat képviselőtől megtudtuk, jelenleg a felújítási munkálatok nagyjából 30 százalékos készültségi szinten állnak. Elkészültek at új külső falak, melyekkel 20 négyzetméterrel nő a rendelő területe, zajlik a régi nyílászárók kibontása, megtörténtek a közfaláthelyezések és a villanyvezetékek cseréi. Jövő héten fognak várhatóan megérkezni az új nyílászárók, ezek beépítését követően helyezhezik fel a szakemberek a külső falszigetelést.

További orvosi rendelő felújítás kapcsán születhet döntés a közeljövőben, ugyanis a Béke téri rendelő kiváltására szolgáló TOP-os projektről november 9-én születik döntés a Veszprém Megyei Közgyűlésben.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.